profanity.si

profanity.si

Glasba

Prvi članek: Pregled albuma ‘Abbey Road’ skupine The Beatles

Leta 1969 je skupina The Beatles izdala svoj enajsti studijski album “Abbey Road”, ki je postal eden najbolj ikoničnih albumov v zgodovini popularne glasbe. Album je bil poimenovan po studiu Abbey Road v Londonu, kjer so The Beatles posneli večino svoje glasbe.

“Abbey Road” je bil revolucionaren album, ki je mešal različne glasbene stile, vključno s popom, rockom, progresivnim rockom in simfoničnim popom. Album se začne z močno rock skladbo “Come Together” in se konča z epsko “The End”, ki predstavlja vrhunec njihovega skupnega muziciranja.

Ena izmed najbolj priljubljenih skladb na albumu je “Here Comes the Sun”, ki jo je napisal George Harrison. Ta skladba je postala himna optimizma in upanja, ki je presegla generacije.

“Abbey Road” je bil sicer zadnji album, ki so ga The Beatles posneli skupaj, vendar je njegov vpliv trajen. Album je bil hvaljen za svojo inovativnost, produkcijo in izjemne glasbene nastope. Je testament genialnosti skupine The Beatles in je še vedno ena izmed najbolj priljubljenih in vplivnih plošč v zgodovini glasbe.