profanity.si

profanity.si

Glasba

Peti članek: Pregled albuma ‘Back in Black’ skupine AC/DC

Peti članek: Pregled albuma ‘Back in Black’ skupine AC/DC

“Back in Black”, ki ga je leta 1980 izdala avstralska rock skupina AC/DC, je eden najbolj prodajanih albumov vseh časov in je priznan kot ena izmed največjih mojstrovin hard rock glasbe.

Album je bil prvi, ki ga je skupina izdala po smrti njihovega originalnega pevca Bona Scotta, z novim pevcem Brianom Johnsonom. “Back in Black” je bil posvečen Scottu in zaznamovan s temno, a močno energijo, ki se odraža v vseh skladbah.

Odprto s pronicljivo skladbo “Hells Bells”, album vključuje nekaj najbolj prepoznavnih pesmi skupine, vključno z “You Shook Me All Night Long”, “Shoot to Thrill” in seveda naslovno skladbo “Back in Black”.

“Back in Black” je zaslovel po svoji surovi energiji in močnih kitarskih rifih, ki so postali zaščitni znak skupine AC/DC. Album je bil kritično in komercialno uspešen ter je utrdil položaj skupine kot ene izmed vodilnih sil v svetu hard rocka.

Skladbe z albuma “Back in Black” so še vedno stalnica na radijskih postajah in koncertih skupine AC/DC, ki ohranjajo svojo energijo in priljubljenost. Album je pomemben mejnik v zgodovini rock glasbe in je nepogrešljiv za vsakogar, ki uživa v močni, neposredni rock glasbi.