recenzije

Vitriol

To Bathe From The Throat Of Cowardice

Mgła

Age Of Excuse

Slipknot

We Are Not Your Kind

Dekadent

The Nemean Ordeal

Bad Religion

Age Of Unreason

Vltimas

Something Wicked Marches In

Behemoth

I Loved You At Your Darkest

Več izvajalcev

Menhir

Benighted

Dogs Always Bite Harder Than Their Master

Cryptopsy

The Book Of Suffering - Tome II

Aborted

Terrorvision

Embassy 516

Correlation

Kevlar Bikini

Rants, Riffage, and Rousing Rhythms

Zlobnik

Zlobnik

Nightbearer

Stories From Beyond (EP)

Carnation

Chapel Of Abhorrence

Grob

Metanoia

Immortal

Northern Chaos Gods

banner
banner

recenzija

21. 10. 2018  Kevlar Bikini - Rants, Riffage, and Rousing Rhythms  (Geenger Records, 2018)
Rants, Riffage and Rousing Rhythms je album dorasel predhodnim izdajam, kljub temu, da sem slišal nasprotno

Visoko oktanska mešanica metala, punka in rock'n'rolla, ki sliši na ime Kevlar Bikini se vrača v tretje! Album št. 3 naslovljen Rants, Riffage and Rousin Rhythms je tisto, kar lahko od skupine pričakujemo a še vedno vsebuje novitete.

4-1

Da je v glasbenem svetu težko obdržati originalno formacijo skupine, so tudi ''Kevlarji'' podlegli spremembam in so od prvih dveh albumih (Explodisiac iz leta 2012 ter Hi-Fi or Die letnika 2014) pri trenutni izdaji iz četverice postali trio.

Instrumentalna paleta

Zgoraj navedena noviteta se v dobrih 40 minutah obrne v že poznani multi-žanrski paleti dobrot, katere v pri določenih skladbah nadgradijo preostali žanri.

Kot je poznavalcem jasno se bo večji procent albuma Rants, Riffage and Rousin Rhythms vrti okoli ''groovy'' southern ritmov pomešanimi s street punkom ter HCjem, ampak (!!), kot rečeno album ponuja novitete. Nailbiter Blues ponuja grindcore ''razčefuk'', Homo Rattus eksperimentalno norost s saksofonom, Rabies Road spogledovanje s prog ''Mastodon-ish'' atmosfero, …

Hrvatska ima talent

Vokal je pri albumu Rants, Riffage and Rousing Rhythms bil pod velikim vprašajem, kajti predhodni vokalist Matija Auker je le imel glasovno karizmo, katera me je pritegnila, pa naj si bo na speven način pri dokaj komičnih besedilih ali pa samo pri celotni energiji, ki jo je bivši vokalist dal iz sebe.

Ampak pri trenutni izdaji po resnici povedano nisem pogrešal prvoten glas (če se ne motim je vokal prevzel kitarist Mario Berta). Album oz. nova era skupine Kevlar Bikini dokazuje, da gre za tisto že poznano skupino, a deluje vse bolj organizirano in gre v pravilno stran ''toka''. Razgiban vokal in bolj dorasel že poznanem igranju.

Rants, Riffage and Rousing Rhythms je album dorasel predhodnim izdajam, kljub temu, da sem slišal nasprotno, rešitev je vedno še ena priložnost, ki prepriča lahko marsikoga.

01. Pre-Doomsday Orgy

02. Clerofashionistas

03. Rabies Road

04. Nailbiter Blues

05. Desk Flip Time

06. Not Your Night

07. Squeezing Diamonds Out of Slime

08. One of Those Bands With More Haters Than Friends

09. Meatbomb

10. Homo Rattus

twitter facebook