recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

reportaža

23. 11. 2011  Warbringer  (20. 11. 2011, Orto Bar Ljubljana)
Warbringer so še z dvema predskupinama popestrili sicer dolgočasno in mrzlo nedeljo.

Prvi so nastopili Hellsword. Gre za zasedbo, ki se več kot navdušuje nad zvoki iz začetka osemdesetih in konca sedemdesetih. Bilo je več kot očitno, da je tričlanska skupina še neizkušena. To pomankljivost so dobro nadomestili z mladostniškim entuzijazmom in elanom. Njihove pesmi niso bogvekaj razdelane, kar pa tudi ni nujnost v njihovem žanru. S tega gledišča je jasno, da si je skupina zastavila sicer nižje cilje, a jih je izpeljala. V vsakem primeru je to bolje, kot pa da ni izpeljala kakih višjih ciljev. Za opaziti je tudi bilo, da, recimo, pevec/basist nima še zdaleč tako močnega in prodornega vokala kot kitarist, ki je občasno vokaliziral. Kot zanimivost naj še omenim, da so Hellsword v tesni navezi z našim novinarjem Andrejem, ki jim priložnostno pomaga kot manager, roadie, sposojevalec opreme in trebušna plesalka.

Naslednji so nastopili fantje iz šestega E Strunjanske šole. Keller že nekaj časa pri nas redno koncertirajo in so si ustvarili sicer majhno, a zagriženo publiko, ki jih je celo nekaj časa nazaj spremljala, ko so imeli koncert v Berlinu. Skupina je ponovno pokazala, da ne šepa na ritmičnem delu. Njihova pomanjkljivost pa se pozna pri kitarah. Ker je thrash metal glasba, kjer kitare morajo biti v ospredju se seveda takoj sliši. Če je nekaj narobe. Ne čisto izpiljen zvok in tehnika kitaristov ter dokaj nezanimivi riffi, ki preveč bazirajo na dušeni šesti struni, so zopet pokvarili vtis. Pod odrom so jih maloštevilni zagriženi feni podpirali, a kot zgleda, skupini še ni uspelo predreti zidu in doseči, da bi jih podpiralo več thrash navdušencev.

Kot glavni bend so nastopili Warbringer, ki so pri nas (in drugod) že dobri znanci, saj so v povprečju na turneji devet mesecev. V vmesnem času so seveda posneli ploščo, ki so jo tudi predstavili na odru, saj so obilen del repertoarja predstavljale pesmi iz nove plošče. Več kot očitno je bilo, da vsaj polovica obiskovalcev tistega večera redno spremlja napredek skupine, saj so moshali na stare in nove pesmi. Pod odrom je bilo divje in če iz nekega razloga nisi hotel biti v šutki z večino obiskovalcev, si se moral prebiti skoraj do šanka. Skupina je s svojim energičnim nastopom očarala publiko in ji definitivno ni ostala dolžna, čeprav je igrala le malo več kot eno uro (razlog za to je bil delovni čas Orto bara).

Tako so Warbringer še z dvema predskupinama popestrili sicer dolgočasno in mrzlo nedeljo.

Avtor:
twitter facebook