recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

reportaža

9. 3. 2014  Sobotna HC matineja brez Lada Bizovičarja (a v popolnosti Nike Air Max športnih copat)  (8. 3. 2014, Orto Bar Ljubljana)
Ampak to je le ''wishful thinking''.

Lado Bizovičar nima nobene povezave s sobotnim nastopom skupine, je pač lik slovenske televizije, kateri mi je prvi prišel na pamet (poleg Jana Plestenjaka – ampak njega varčujem za black metal koncerte), ko sem prispel v Ljubljano – verjetno zaradi, kakšne reklame na plakatu.

1/4 – Burn Fuse

Slovenski mladeniči, za katere sem prvič slišal ravno na koncertu (ne glede na to, da sem jih imel priložnost glasbeno spoznati na marsikateri internetni strani), so nam že od prve skladbe dali vedeti, da preigravajo metalcore, smer Parkway Drive, in od tega ne bodo odstopali, kar so tudi dokazali pri skladbi št. 2 Karma, priredba - logično od….Parkway Drive.

Dobre pol ure pristnega metalcora, ki pa meni osebno ni ravno nudil zadovoljstva. Ni sicer slabo in vidno je bilo, da imajo Burn Fuse, že kar nekaj privržencev znotraj mladine, ampak glasbeno mi je nekaj manjkalo. Nič posebnega, a verjamem, da gredo v pravo smer in bo zadeva čez nekaj let precej boljša.

2/4 – Felony

Drugi po vrsti (čeprav bi lahko bili tudi tretji – bilo bi bolje – verjemite) so prišli na vrsto Nemški Felony. Prva od dveh skupin, katere sem praktično poznal. Energičen nastop celotne skupine in vidno, da je agresija njihova vrlina. Pričakovane skladbe No Truth ter Disgrace so bile glasbeno eno samo nasilno dejanje. Všečno norenje znotraj ritma in pa občutni bes pevca, ki je bil vidno malce razočaran nad publiko. Nenehno vzpodbujanje publike naj se premika bi marsikoga spravilo ob živce, ker je res skupina dala dosti od sebe. Skupina 1, publika 0 (sem med njimi).

3/4- Free Ride

Dober okus po glasbi pa je dodobra uničila Zagrebška Free Ride. Prvo, kar lahko pomislim je…..da….zadeva…..ni….ravno…..bila……v redu. Moje misli pri omenjeni skupini so bile sledeče, in sicer, da si ne morem privoščiti kritiko, ker so vsebovali, kakšen dober moment…. Ženi so bili precej všečni, trije člani so imeli brke, ….. ampak ''kurc''! Niso mi bili v redu, kljub energičnem nastopu.

Moderen metalcore, ki mi ni ustrezal. Sicer nisem poznal nobene skladbe in predhodno sem upal, da zadeva ne bo šla v to smer,

Kakšen moment je sicer spomnil na metalcore skupine izpred 10 do 15 let, in to je to. Ampak, kot pravi star pregovor, vsake oči imajo svojega slikarja in verjamem, da enako velja za glasbo in poslušanje. Meni pač niso bili v redu.

4/4 – United Blood

Za zaključek pa ponovno pridemo na nekaj možatega in nekaj, zaradi česar je bil obisk obvezen (poleg Felony). Ja, govora je o Avstrijskih United Blood, ki pa so svoj nastop odigrali brez komercialno nežnih momentov in pa dozo polno agresije. Skladbe Worthless ter Betrayal so nekaterim močno zavrele kri v žilah in tisti ''jebeno'' težki 2-step momenti so popravili okus od predhodne skupine. V celoti niso razočarali niti sekunde in sem upal, da bodo odigrali malce daljši set. Ampak to je le ''wishful thinking''.

Določene momente na Get Some! bi lahko brez premisleka odsekal in to je definitivno set skupine Free Ride (zakaj si lahko preberete v zgornjem odstavku) in bi s tem podaljšal druge (v mislih sem imel Felony ter United Blood), sicer pa lušten koncert s ponovno premalo obiskovalci.

twitter facebook