recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

reportaža

9. 12. 2019  Reportaža: Vulvathrone release party  (6. 12. 2019, Mladinski center Gornja Radgona)
Skupaj smo dobili skoraj uro in pol brutalnega šusa, ljudstvo pa se je temu primerno odzvalo.

Fotke: Tomaž Rous

Prekmurski fantovski pornogrind kvartet Vulvathrone, ki je z dvojnimi penetracijami v nič hudega sluteče sluhovode naključnega poslušalstva začel okoli leta 2003, je po desetih letih, odkar so izdali plato Passion of Perversity, na naše ušesne brbončice ponovno izbruhal svež močefit.

Novonastalemu izločku so dali ime Whoreification, orgijo s premiernim javnim izlivom pa manifestirali pretekli petek za zidovi Mladinskega centra Gornja Radgona, družno z avstrijskimi kolegi VxPxOxAxAxWxAxMxC, ki so ob tej priložnosti za trenutek zapustili svoje kleti in bandom Morywa, ki se je pripeljal iz Celja.

Vsi, ki ste (mokro) sanjali o Hermanu v spodnji majčki, doktorjih v roparskih maskah, basistih brez spodnjih majčk in Simonu Škrlecu, ste te noči prišli na svoj račun, a bile so tudi druge omembe vredne reči.

Nekaj pred deseto so denimo na oder stopili Morywa in z uigrano predigro ogreli zbrano občestvo. Banda, ki so mu osrednji vpliv Meshuggah, najbrž ni treba posebej predstavljati. Bile so osemstrunke, zanimivi ritmi, šus. Sledil je avstrijski goregrind trio VxPxOxAxAxWxAxMxC. Franz, Werner in Wolfgang so na oder stopili v mesarskih predpasnikih in žgali plesno glasbo. Kdo ve, kaj točno je Franz grgral v mikrofon, a stvar je delovala.

Vulvathrone so na oder stopili nekaj čez polnoč. Najprej so izvedli napovedano presenečenje in z bivšimi člani v celoti odigrali desetminutni demo Proto-Bukkake iz leta 2005. Manjkali so sicer nekdanji vokalist in pisec besedil Temnovid, ki je danes profesor na eni izmed ljubljanskih fakultet, Gradinski, ki je vmes postal družinski človek in Ozy, čigar pota so ovita v tančico skrivnosti.

Končno je prišla na oder aktualna zasedba, ki danes tvori vulvin kult. Odlikujejo jo prvovrstna ritem sekcija, malo manj bradati in skoraj nič lasati Herman ter podivjani vokalist z masko. Skupaj smo dobili skoraj uro in pol brutalnega šusa, ljudstvo pa se je temu primerno odzvalo. Videli smo tudi poskus crowdsurfinga in Hermana, ki se je s kitaro smukal pod odrom.

Če gre verjeti zamaskiranemu vokalistu, so bili vsi zaigrani komadi od Vulvathrone, kar je definitivno dobra novica, saj so ti komadi potemtakem na novi plati, ki je na dan koncerta izšla pri češki založbi Nice To Eat You Records.

Plata je že dostopna na njihovem bandcampu. Naj vas vö pogej!

Avtor: Rok Kodba
twitter facebook