recenzije

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

Sodom

Out of the Frontline Trench

hudic

Ne Ergo Dimittas

banner
banner

reportaža

25. 10. 2015  Reportaža: Sprostitev z Raven  (11. 10. 2015, Orto Bar Ljubljana)
Metallica jim je bila predskupina, danes na žalost podcenjeni.

V nedeljo, 11. 10.,  se je v prostorih Orto bara dogajal večer starešin NWOBHM-ja Raven.  Dogodek morda ni bil najbolje obiskan, a število obiskovalcev je le redkokdaj znak kvalitete nastopajočega -  večerna nažigačina je bila izvrstna!

Večer so otvorili Sober Assault, thrash/melodic death skupina iz Grosuplja. Odigrali so komade iz njihovega prvega EP-ja, folk jih je sprejel pozitivno. Med zadnjim komadom se je kitarist še odločil opraviti manjši "pohod" po prizorišču kar med izvajanjem le-tega in tako razbil stereotipno monotonost support bendov. Bend uspešno gradi na svojem materialu ter izkušnjah in v prihodnosti lahko še zelo veliko pokaže.

Naslednji na odru so bili fantje iz benda Teleport. Povratniki, ki so nedolgo nazaj napadli Postojno skupaj z domačimi thrasherji Panikk, so izpadli izvrstno. Pevčev glas me je na trenutke spominjal na glas samega botra death metala, riffi kitare in grmenje basa pa so skupaj tvorili super kombinacijo. Žanrsko so, kot veste, opredeljeni kot sci-fi/black/thrash metal, očitni vpliv Coroner, Voivod in Vektor pa buta z odra vsako sekundo. A ja - ameriški Vektor bodo na Ortovem odru žgali 1. decembra 2015!

Okoli pol enajste ure pa so svoj nastop pričele britanske legende Raven.

Bend je po mojem mnenju vsaj med mlajšimi poslušalci podcenjen, če ne že celo neznan - vsaj sledeč po obisku in zanimanju, a definitivno so bend, ki bi ga morali videti tako stari kot mladi.  Kljub njihovi starosti so na odru dali vse od sebe, kitaristu se je trgalo na vsakem komadu kot v njegovih mlajših letih, pevec je iz sebe potegnil izvrsten visok glas in skupaj so spodbujali publiko bodisi k ploskanju ali pa k petju njihovih komadov. Bilo je tudi veliko kitarskih ter basističnih solo vložkov, vsekakor pa so v kombinaciji z zvesto publiko Raven gotovo pričarali pravi duh heavy metala. Orto bar je v tem primeru izpadel intimno in sproščujoče, kar nikakor ni motilo nikogar.

Reportaža in fotke: Simon ''Kdo?'' Pelko

 

 

twitter facebook