recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

reportaža

16. 10. 2016  Reportaža: So Long And Thanx For All The Cheese  (11. 10. 2016, Orto Bar Ljubljana)
Bloodshed Fest v Ljubljani in labodji spev Weekend Nachos.

*Report je napisal Sladjan ''Fočo'' Prodanović, visok tip z brado in nasmejanim obrazom, ki ga vidite na večini underground dogodkov v Sloveniji in drugod – vsaj, kadar gre za grind, HC, post … bende.

Na hladen torkov večer se je zbrala ekipa z različnih koncev. Stari in novi frisi smo se dobili pred Orto Barom, da bi ujeli delček Bloodshed Festa v Ljubljani, dogodka, namenjenega ljubiteljem hitrih in še bolj hitrih ritmov iz žanrsko najbolj nore podveje hardkora, panka in metala, predvsem pa, da pospremimo Weekend Nachos na zadnji poti. Koliko grind/power violence bandov poznate, ki bi v devetih letih izdali 6 (super) albumov, n-EP-jev ter splitov in obenem še vedno vztrajali skupaj? Tako da smo bili priča labodjemu spevu banda, ki je presegel vsa pričakovanja.

Že ob prihodu pred Orto te zagrabi prijeten nostalgičen trenutek; koliko dobrih koncertov se je v preteklosti odvilo tu, ampak vseeno je najpogostejše vprašanje tistega dneva bilo: "Ej, kdaj si bil nazadnje v Ortu na koncertu?" V spomine so prihajali koncerti še iz časov, ko so Skunksi ponosno pisali na svoje plakate "support your local scene".

Po kratki poti nostalgičnih spominov smo zaslišali prvo ropotanje ter se brž premaknili noter. Prvo presenečenje je bilo to, da je bil koncert v pritličju in ne v prvem nadstropju ... Ne vem, ali je to sedaj navada v Ortu, vendar ne vem, ali je to bila najboljša odločitev za ta koncert, saj je oder TAKO visok, da ne omogoča nobene povezave s publiko in obiskovalci.

Kot prvi so nastopili angleži The Afternoon Gentlemen, 5-taktna mašina iz Leedsa, ki je s svojim »Oy, mate« grindcorom pokazala, kaj to sploh je »piči Miško« in ki so s svojim vokalno komičnim in ultra brzinskim nastopom poskrbeli za grindcore živ-žav. Z blaznim vokalom, brzostrelko na bobnih, so še s tremi angleškimi princi na kitarah in basu vzdignili temperaturo v na pol praznem Orto Baru, ki si je zagotovo zaslužil aplavz.

Za princi so sledili ameriški Homewrecker, ki so zmešali koktejlček iz sestavin starega death metala, distorzije, po vrhu pa je plavala škorja hitrega crusta surovosti in vratolomnega mosha. Solidno, a dokaj kratek nastop.

Ta koktejlček se je dokaj prilegel pred zadnjimi Weekend Nachos, pri katerih se je »nacho« že malo pokvaril, hehe, a še vedno je okusen oz. prav takšen, kot smo pričakovali!

KAJ SO POČELI!!!

Pravi buldožer agresije, ki jo v tebi ta band vzbudi, je skoraj neprekosljiva; kjer se je rušenje v sekundnih razmikih spreminjalo iz najbolj hitrih grind spazzov v počasen sludge in obratno. Odlično so odigrali ključne komade iz vseh plat in se za vedno poslovili kot bend, ki je s svojim obstojem na novo definiral power violence. RIP!

Po besedah pevca se je mogoče ta sir samo malo postaral in bo zapustil hladilnik in lačna usta v januarju 2017. Mogoče bi si samo zaželel, da bi se obiskovalci malo bolj razživeli na plesišču, a ko sem to pomislil, so res priletele kung fu Nindža želve, ki so popestrile ples, a niso potegnile množice. Skratka, noro – noro! Imajo pa Weekend Nachos verjetno najbolj zabavnega vokalista; tisti fori s Haribom se še vedno prikrito smejim.

Skratka, odlični trije bendi so polepšali torkov večer, je pa treba dodati, da so to bendi, ki bi morali igrati v kakšni manjši umazani luknji, da bi prišlo še bolj do umazanega opičjega razvrata, brez slovenske birokracije, kot na primer to, da so bendi prodajali svojo distribucijo kar na pločniku iz svojih vozil, da se obdrži DIY »spirit«.

Zahvale organizatorju, da je omogočil ta noro nori torek, lehende.

Avtor:
twitter facebook