recenzije

Benighted

Dogs Always Bite Harder Than Their Master

Cryptopsy

The Book Of Suffering - Tome II

Aborted

Terrorvision

Embassy 516

Correlation

Kevlar Bikini

Rants, Riffage, and Rousing Rhythms

Zlobnik

Zlobnik

Nightbearer

Stories From Beyond (EP)

Carnation

Chapel Of Abhorrence

Grob

Metanoia

Immortal

Northern Chaos Gods

Dalstroy

Bite the Spirit

The Canyon Observer

NØLL

Within Destruction

D E A T H W I S H

AmenRa

VI

Carpenter Brut

Leather Teeth

Watain

Trident Wolf Eclipse

Vasko Atanasoski

Pazi kuče

The Stone

Teatar Apsurda

banner
banner

reportaža

28. 7. 2018  Reportaža: Metaldays 2018 warm-up party  (11. 7. 2018, Kino Šiška Ljubljana)
Fantastična uvertura v Metaldays!!!

Dobrih 10 dni pred začetkom letošnjega pekla v raju, so oder Šiške shladili Američani B, ki smo jih sicer lahko videli lani ravno na omenjenem festivalu v Tolminu, ter kar dva domača benda, Metalsteel in Eruption. Lepo je bilo videti, da je kljub neprijetnim vremenskim razmeram vzdušje tudi že pred koncertom prijetno naraščalo, v zraku so bila še zadnja dogovarjanja za letošnje razvrate na tolminskih tleh ter seveda pogovori o trenutnih koncertih. Vzdušje celotnega koncerta je bilo tokrat bolj kot ne intimno ter lahkotno do te mere, da je bilo na ta večer spočetih tudi nekaj otrok v bližnjih WC-jih.

Večer je dobesedno zaružil kitarist Čuk iz Eruption, ki si je dal duška kar takoj ob vstopu na oder. Glasen krik iz njegovega grla je dal jasno vedeti, da se Eruption niso prišli zajebavat in da bojo zadevo izpeljali do maksimuma. Vokalne sposobnosti Bucota res niso izdale, publika je uživala v vsakem momentu, prav tako pa je bilo prijetno videti, da se je že takoj na začetku začelo zbirati pravo malo ljudstvo pod odrom. Kemija v tem bendu je ravno pravšnja in ni tista "naštudirana in prljava", kar da res dober vibe in sporočilo tudi njihovim fenom.

V relativno kratki menjavi so na oder prispeli Metalsteel. Z njihovimi večnimi klasikami so nas spremljali skozi svoj repertoar, hkrati pa so na oder povabili tudi plesalke Tribal Bizzare, ki so popestrile eno izmed njihovim pesmi. Metalsteelom se krepko poznajo leta delovanja in so mogoče še bolj sproščeni kot Eruption. Koncert so izpeljali, kot se spodobi, za konec pa sta nas pričakala še klasična hita, Novi Svet in Heavy Metal is our Religion.

Za razliko od nekaj let nazaj v Kinu Šiška je nastop ameriških Iced Earth, ki slavijo 30 let metaliziranja, bolj spominjal na lanski nastop na Metaldays. Kvintet je tako dal poudarka aktualni plošči Incorruptible, za razliko od preteklih let pa so ostali komadi tudi bili bolj bojevite narave, ne pa toliko baladno usmerjeni, čeprav smo možate solzice še vedno lahko potočili ob komadih I Died For You ali pa Watching Over Me. V dobrih 90 minutah so možje pičili bojevito, suvereno in hkrati sproščeno, pika na i pa je bil zaključek v obliki komada Pure Evil.

Sam koncert je torej bil fantastična uvertura v letošnji festival Metaldays, minus štejemo le tistim res pretiranim nogometnim navdušencem, ki so vsak prost trenutek festa namesto metalskemu druženju raje namenili malim ekranom svojih mobitelov.

Fotke: Simon Pelko

twitter facebook