recenzije

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

banner
banner

reportaža

31. 10. 2014  Reportaža: Maybeshewill or Will She?  (30. 10. 2014, Channel Zero Metelkova Ljubljana)
Dobro izpeljan nastop, pri katerem ne najdem nobene minus točke.

PREDGOVOR

Urednik Ivan (beli zajec) je ob informaciji, da se bo odvijal koncert zasedb Flood Of Red ter Maybeshewill (foto: Maja Weinberger Kovačič) sporočil, da on ne posluša gay bendov, zato je na koncert poslal mene ter mojo ženo, Majo. Delna resnica ... Res je, da je Ivan priznal, da ne posluša gay bendov, ampak je bila odločitev za obisk koncerta mene in žene izključno najina želja (naju gay bendi ne motijo, kot našega ''death to false metal'' Ivana).

Kakorkoli že, Profanity ekipa je obiskala koncert nežnih melodij in odsotnega stanja zgoraj navedenih skupin.

Zanimivost o death metal entuziastu Ivanu Pt. I:

Ivan je pred leti posodil glas belemu zajcu v video izdaji pravljic Hiša Pravljic.

FLOOD OF RED

Koncert so odprli mladi škotski fantje, ki slišijo na ime Flood Of Red. Priznam, da sem za zasedbo slišal šele pred kratkim in sta me, iskreno povedano, pritegnili k poslušanju dve naslovnici, kateri se močno prepletata in povezujeta skozi temačno tematiko, ki bi marsikoga spominjala na bolj obskurne in samo destruktivne žanre, kot pa na melodično pohajanje skozi post HC, post rock, ''emo'' žanre (vidne na njihov Facebook strani, kot tudi vsepovsod drugje).

V dobrih 40 minutah so nam Flood Of Red ponudili skladbe Lashes, Whispers And Choirs, Throw …, kar sem tudi posledično pričakoval oz. upal.

Instrumentalno je bilo vse na svojem mestu, ker se je slišalo praktično vse - od najbolj tihih delov pa vse do najglasnejših. Vokalno tudi nimam nobene pritožbe. Šlo je za dobro izvršeno prepevanje, ki ga je spremljala pevčeva zanimiva mimika (nekako po stilu oblačenja, kot tudi po premikanju sem prejel asociacijo na Iana Curtisa – Joy Division), kot tudi delna sramežljivost.

Za celoten nastop lahko rečem, da je šlo za dobro izpeljano igranje, ki ni vsebovalo minus točke.

Zanimivost pri nastopu zasedbe Flood Of Red:

Noise vložek pri eni izmed skladb.

MAYBESHEWILL

Pri post rock nastopih je zadevo vedno malce težje opisati, kot pri ostalih skupinah (govorim iz svojega stališča), ker se bolj kot na poslušanje osredotočiš na celoten ambient oz. na celotno strukturo glasbe, kluba in navzočih oboževalcev/poslušalcev oz. v drugih besedah, instrumentala je super za poslušati in jeba za opisati.

Nazaj na nastop skupine Maybeshewill …

Verjetno se tisti, ki skupino poslušate in niste obiskali koncerta, sprašujete, ali so igrali skladbo To The Skies From A Hillside (menim, da gre za eno izmed tistih skladb, ki je s strani Maybeshewill najbolj prepoznavna)?

Seveda so jo, kot tudi preostanek ostalih bolj prepoznavnih skladb.

Iz mojega vidika je bilo instrumentalno postopanje zasedbe Maybeshewill izpeljano brez zvočnih kiksov, napak in pa brez seveda brez vokalov (ker gre le za post rock). Malce več kot dobro uro so preigravali sklop otožnih melodij, katere so spremljale kakovostne klaviature. Gre za nekakšen čar, ki ga v večini publika prejme pri post rock nastopih (ponovna asociacija – nastop  zasedbe Beware Of Safety, Caspian, …) in s tem nikoli tudi ne razočara.

Zanimivost pri nastopu Maybeshewill:

Instrumentalna menjava kitarista in klaviaturista pri zadnji skladbi (se pravi veliki Matt Daly prime za kitaro, mali Robin Southby pa pokaže svojo sposobnost na klaviaturah).

BELI ZAJEC SE POSLAVLJA

Koncert obeh skupin po mojem ''videnju'' ni razočaral prav nobenega navzočega na koncertu, ker gre bolj ali manj za instrumentalno dejanje skupin, pri čemer pa se lahko ponovim, da nikoli ne razočara.

Zanimivost o death metal entuziastu Ivanu Pt.II:

Kljub temu, da beli zajec trdi, da ne posluša ''gay'' bendov, si lasti CD-je, DVD, ter majico zasedbe As I Lay Dying.

twitter facebook