recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

reportaža

18. 1. 2018  Reportaža: Inquisition in Septic Meh v Ortu  (9. 1. 2018, Orto bar)
Igrala sta dobro, tudi izbor pesmi je bil odtenek bolj raznolik.

Inquisition so kar neke vrste stalnica v naših koncih. Njihov hipnotičen pristop h glasbi in precej enoličen izbor pesmi me v živo ponavadi nista prepričala stoodstotno, čeprav mi je njuna glasba zelo blizu. V okviru raznolike turnejskega paketa, sem se odpravil stvar zopet pogledat v živo...

Od Egipčanov Odious mi ni ostalo veliko zaradi poznega prihoda, delovalo pa je kot emperorovski black metal z OK izvedbo, a nič posebnega. Nastopilo je malo skupin, ki so se hitro menjale, kar je med tednom odlično, saj nikomur ni ljubo čakati med tednom, niti ostati do nekih zgodnjih jutranjih ur. Tovrstna točnost mi je vedno bila kul v Ortu.

Oder torej hitro zavzameta Inquisition. Praznino zapolnjujejo prapori, ki jima roko na srce naredijo precejšnjo uslugo, saj zgolj dve osebi težko zapolnita oder. Dagon se kljub temu giblje med dvema mikrofonoma in oder ne deluje prazen, k čemur pripomorejo tudi temne, vzdušne luči. Kot sem od Inquisition navajen, je vse skupaj bilo preglasno, a je zvok vseeno bil bolj jasen. Igrala sta dobro, tudi izbor pesmi je bil odtenek bolj raznolik (celo ena z Invoking the Majestic Throne of Satan), prvič pa sem na koncertu začutil nekaj podobnega kot ob poslušanju njune glasbe doma. Vseeno bi rad videl manj komadov z blast beati iz odprte strune, saj ti še vedno prevladujejo in so se kljub boljšemu zvoku precej zlili v neprepoznavnost.

Septic Flesh se spomnim izpred desetih let, ko so v Gali Hali nastopili kot predskupina Vader. Takrat so se mi zdeli solidni, standarden sodoben metalski band z veliko matrice. Tokrat pa so v Ortu delovali naravnost brez veze. Tiho petje in potem enkrat glasnejši nagovori v slogu »What’s up metal friends?« (joj), tihe, tenke kitare in glasen, plastičen boben so poudarili, da gre tu za komade, ki so obenem precej dolgočasni in hkrati preveč slonijo na klaviaturah. V spominu mi je najbolj ostal del, ko so akustične kitare igrale preko ozvočenja, skupina pa je gledala v prazen nič. Nič naravnosti, le plastika.

twitter facebook