recenzije

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

banner
banner

reportaža

5. 2. 2014  Reportaža: Brade v snegu  (2. 2. 2014, Channel Zero Metelkova Ljubljana)
Dejansko edini bend, ki je imel 2 crash čineli, HAHAHAHAHA!!!

Report by Cveto Ramšak!

Kaj bi lahko bil uvod v tole reportažico kot to, da smo pred koncertom zavili v Merkiča po par malih pirov, skadili enega športnega zuni in se tako pripravili na tisto, kar je sledilo.

Večer so načeli LORD DYING iz Portlanda, Oregon. Dejansko mlad bend, saj so začeli leta 2010, 3 leta za tem pa že podpisali za Relapse. Že prvi riff nam je dal jasno vedeti, da s tole težko kalorično četverko ne bo varno češenj zobati! Pravijo, da uničujoče High On Fire riffe prevedejo v Kylesa groove, s čimer se popolnoma strinjam, čeprav sem včeraj pri njih slišal še veliko več; na momente sem dobil filing, da pred mano harajo Crowbar, naslednjič me je prav pozitivno presenetila thrasherska riffaža obeh kitaristov, še posebej, ko govorimo o zvoku kitar, pa tudi linijah, potem pa še nekateri kitarski deli, ki, ko bi jih spustil na nizkotonce in zamastil z death metal zvokom, dobili varianto kakih Cannibal Corpse. Beer-drinking-snare-loming in grlo-bleeding sonic wave in your face!!! Vse pohvale! Obvezno si zarolajte njihov prvenec "Summon the Faithless" and let your speakers bleed! :)

Za njimi še en mlad bend iz Venice, CA, rockenroll kričači THE SHRINE, moji definitivni zmagovalci večera! Simpatični Kalifornijci, ki obvladajo oder v vsej njegovi dolžini in širini, medtem ko iz ozadja lahko slišimo lomljenje mrežic na snare bobnu ter trpljenje činel, Rickenbacker bass, ki očitno časti Geezerja Butlerja, daje tako podlago, da še ena kitara pri tem power triu sploh ni potrebna! Pri njih smo lahko zaznali klasične rockenroll prijeme, bastard child of Motörhead, skejtersko-thrasherski pristop k zadevi, ramonesovsko toploto kalifornijskih plaž in lušnih deklin na kotalkah, hehe, čeprav fantje izhajajo iz bluesovskih in hendrixovskih korenin. "Primitive Blast" je a must za vse, ki se ubadate s tem, kaj poslušati v avtu, medtem ko ste obtičali na avtocesti Ljubljana–Horjul!

Na koncu pa še bend, ki je v nedeljo klub Channel Zero na Metelkovi v vsej svoji veličini razprodal – RED FANG! Dejansko edini bend, ki je imel 2 crash čineli, HAHAHAHAHA!!! Želel bi napisati, da so bili odlični, a ne morem ... menim, da sta jih benda pred njimi skoraj zasenčila. Red Fang so bili res dobri, da ne bo pomote, ampak, očitno sem pričakoval več življenja in energije od njih. Verjetno je za to kriv ljubljanski led in sneg, na katerega Amerikanci niso preveč navajeni, nad njim navdušeni ... Folku se je v določenih trenutkih res utrgalo, tudi dajvanja iz odra ni primanjkovalo, ampak, do takih scenarijev je prihajalo predvsem, ko so zagodli Youtube komade, ki so po mojem skromnem mnenju res daleč boljši od ostalih. Ali pa je že meni začelo primanjkovati piva, pa sem zaradi tega ratoval toliko kritičen do njih, hehehe! No, komadi ala Prehistoric Dog oz. Wires so mi res pogreli srček, moram priznati.

Po koncertu še eno pivo in nočnemu sprehodu na ljubljanski grad nasproti! Še dobro, da so nam naravne razmere to preprečile, hehehe. No, pa drugič!

Fotke by Sebastijan Iskra (L-R): Lord Dying, The Shrine, Red Fang

Avtor:
twitter facebook