recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

reportaža

21. 8. 2012  Metalcamp 2012 - Warm Up Show  (4. 8. 2012, Diskoteka Bugatti Tolmin)
Zaradi preglasne glasbe pred diskoteko skoraj noben ni vedel, kdaj je skupina igrala v klubu.

Eden izmed ''warmup'' dogodkov pred Metalcampom se je odvijal v soboto, 4. avgusta 2012, v diskoteki Bugatti v Tolminu (dan kasneje sta bila še dva – eden v Bugattiju, drugi pa v Črvu – op. ur.), ki se očitno odpre le parkrat na leto, kar se je potrdilo tudi pri vstopu vanj. Preden smo zavohali kisel vonj trohnečega lesa, smo iz daljave že slišali glasbo, ki jo je spuščal DJ. Ko smo prišli bližje, je glasba postala neznosno glasna, kar je odgnalo mnoge potencialne obiskovalce. Zaradi preglasne glasbe pred diskoteko skoraj noben ni vedel, kdaj je skupina igrala v klubu. Koncert se je kar precej zavlekel, mogoče zaradi tega, ker so organizatorji čakali, da se nabere več ljudi. A ker jih je veliko odvrnila preglasna glasba, se tudi pred pravim pričetkom koncerta število obiskovalcev ni spremenilo. Izbor DJ-a je bil sicer bolj skop, a lahko bi se reklo, da je imel prave CD-je. Kar se tiče zvoka v diskoteki, je bilo vse odvisno od tega, kje si stal. Zaradi same akustike prostora je bil tonski mojster v marsičem nemočen. Podobno zasedbo bendov sem že gledal v Škofji Loki nekaj mesecev nazaj, ko so Hellsword izdali svoj prvi izdelek (KLIK!).

Teleport so še enkrat dokazali, da hitro napredujejo in so prehiteli marsikateri bend, ki obstaja precej dlje od njih. Pevec/kitarist mora sicer še dodobra delati na vokalu, vendar so njegovi vokali za slovensko povprečje vseeno solidni. Predvsem se mi zdi, da mora najti svoj stil, a je razumljivo, da ne napreduje hitro zaradi dejstva, ker je primarno kitarist. Basista je bilo po drugi strani res lepo poslušati. Njegovo igranje in zvok odlično pašeta v glasbo. Edini, ki se še ni popolnoma znašel, je drugi kitarist. Glede na to, da imajo Teleport res specifičen zvok, je to popolnoma razumljivo.

Panikk so imeli soliden koncert, ki je privabil veliko oboževalcev thrasha. Nekje med koncertom so igrali pesem z dolgim introm, ki je vsebovala riff, ki je spominjal na techno glasbo. Škoda, da je zaradi tega riffa dvorano zapustilo dosti ljudi. Publika, ki je ostala, je zelo uživala, iz publike se je večkrat slišalo: "Gapa for president!" To je najbolje sprejela njegova punca, ki je v tem trenutku ugotovila, da bi s tem postala prva dama. Tisti, ki niste bili na koncertu, boste lahko Panikk slišali na plošči, ki bo kmalu izšla.

Vigilance, okultni heavy trasherji, so tretji zasedli oder. Nastop so prilagodili in ustrezno okultno okrasili oder. Škoda je morebiti v dejstvu, da je njihova glasba premalo okultna. Kakšen pridih skupin, kot je na primer Ghost, bi naredil skupino po mojem mnenju še boljšo. Tako kot pri Teleport, je bilo užitek poslušati basista, ki je odlično polnil bolj počasne kitarske linije. Kot sem že prej omenil, bi skupina mogoče šla bolj v smeri, v kateri bi naredili kak počasnejši in bolj temačen riff na pesem in izkoristili svojega dobrega basista v popolnosti.

Bleeding Fist in Hellsword so igrali nekaj, čemur bi jaz rekel ''black metal blitzkrieg''. Razlika je bila v tem, da so Hellsword igrali začetni black metal, Bleeding Fist pa bolj modernega. Gre za glasbo, ki bolj temelji na šovu in samem nastopu. Oder je zopet bil okrašen bendu in žanru primerno. Kot zanimiv del šova naj izpostavim prašičjo glavo, ki je odletela v publiko. Vinotocha žal nisem gledal, ker je bila že tako pozna ura, da sem odšel spat.

Avtor:
twitter facebook