recenzije

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

Sodom

Out of the Frontline Trench

hudic

Ne Ergo Dimittas

banner
banner

reportaža

5. 3. 2012  Kovanje mrka!  (1. 3. 2012, Pekarna Maribor)
Vseeno pa je bil nastop Neaere solidno izpeljan; fantje so pokazali veliko energije in tudi publiko jim je uspelo spraviti v gibanje. Skratka, kolesje tega metalcore stroja je zelo dobro podmazano!

Nemški metalcorovci Neaera v Sloveniji niso povsem neznani. Oglasili so se namreč že dvakrat. Prvič leta 2007 s Kataklysm, drugič samostojno v novogoriški Mostovni. Neaera so nase prvič opozorili s prvencem Rising Tide of Oblivion, ki je bil nemški odgovor na The Black Dahlia Murder, obenem pa so se postavili ob bok Heaven Shall Burn in Caliban.

Kot predskupini sta se predstavili Mainline in Life in Peril. Hrvaški Life in Peril, ki so nastali lansko leto, so predstavili nekaj avtorskega materiala, ki je zvenel sodobno z načeli zmetaliziranega hardcora. Pri mladi skupini se je videlo, da imajo za opraviti še nekaj kilometrine, da bodo delovali bolj usklajeni in pristni. Kanček melodike ni škodil, a skladbe niso delovale dodelane. Skupina se je po težavah s kitaro poslovila a priredbo skupine NOFX, Linoleum.

Drugi so nastopili italijanski Mainline, ki niso in niso uspeli prepričati publike, da bi se pomaknila bližje in začela noreti. Skupina je na prvi vtis delovala kot bleda kopija As I Lay Dying zaradi spevnega vokala basista, vendar se je kasneje vse skupaj izkazalo precej generično. Proti koncu njihovega nastopa sta se le našla dva korenjaka, ki sta malo »poplesavala« ob udarnih ritmih skupine. Mainline so vseskozi delovali zgubljeno, kar se glasbe tiče. Po eni strani je šlo za tipičen ameriški metalcore, po drugi strani pa je iz strani levega kitarista prihajalo polno efektiranih vložkov v stilu post-rocka. Mainline bodo morali krepko premisliti, kaj bi igrali, še posebej, če se bodo šli žanrsko hibridizacijo.

Ostali so le še Neaera, ki so se predstavili okoli štiridesetim obiskovalcem.Udarili so s skladbo Heaven's Descent z zadnjega albuma Forging the Eclipse, ki se bolj zgleduje po stilu Heaven Shall Burn oz. po glavnem navdihu, Bolt Thrower. Neaera je postregla s presekom svoje diskografije, najboljši odzivi pa so bili na skladbe iz prvega albuma. Pri eni skladbi se je celo pridružil Alex iz skupine Roadkill Barbeque in odpel refren namesto pevca. Publika je konstantno sodelovala z moshanjem ter občasnim skakanjem iz odra, možje pa so pridno nizali At the Gates riffe z občasnimi Bolt Thrower vložki. Slabo uro je bilo verjetno marsikomu premalo, ker Neaera le ima za sabo že pet albumov, v delu pa je že šesti. Vseeno pa je bil nastop solidno izpeljan; fantje so pokazali veliko energije in tudi publiko jim je uspelo spraviti v gibanje. Skratka, kolesje tega metalcore stroja je zelo dobro podmazano!

 

Avtor:
twitter facebook