recenzije

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

banner
banner

reportaža

24. 10. 2011  Jesenski grindcore večer   (23. 9. 2011, Menza pri koritu Metelkova Ljubljana)
Odpadejo Septic Scum, zvok je ultra glasen, vsi trije bendi ubijamo, folk je totalno zmešan, na koncu pa se napiješ s tipom, ki izgleda kot Tim Curry.

To bi lahko bil čisto dostojen, kratek in direkten report, napisan v smislu GRINDCORA - play fast or die! Oz. povej vse, kar imaš, v minuti dvajset.

A ne bo. Report bo že malce kompromitiran, ker ga pišem kot fen, kot ''novinar'' in kot nastopajoči. Petkov večer, predzadnji vikend v septembru, na Metelkovi tipična ekipa minus deca, ki zdaj prve čare drog, poceni vina in alkohola ter pretepov in seksa prakticirajo na nabrežju Ljubljanice. Septic Scum so spet odpadli, zato so bili povabljeni Dickless Tracy (na sliki, ki zajema bistvo celega koncerta - CRAZY, FAST, LOUD, GRIND! Slikala Nina Grad iz Rockline.si. Ker lahko.), v prestolnico pa so prišli ameriški Maruta, grinderi, poimenovani po samostalniku z negativnim prizvokom v japonskem jeziku in zgodovini, ki so se po Evropi furali s singapurskimi Wormrot, ki so predstavljali plato Dirge, ki je izšla za kultno grind/extreme založbo Earache.

Mnogo premalo ljudi, ampak itak ne rabiš tisočglave množice, če že na prvem bendu dvorana kar lepo smrdi po švicu prisotnih, ki se trezni ali pijani derejo ''Špileeej!'', medtem ko vodja Dickless Tracy, Cepo, pravi slabe šale oz. šale v slabi angleščini, ki pa dosežejo namen. Poleg njega na odru nori novi kitarist L'Püss, ki kljub slišanem ni bratranec organizatorja Heroda, za bobni je pisec tega članka, ki ga ne moti dejstvo, da ima boben zgolj en prehod, vse skupaj pa kar lepo dopolni Škof iz Eruption, ki trenutno z Brežičani igra bas. Ker mora! Predstavili smo same kvltne komade, odigrano je bilo precej dobro, bojda pa je bilo ful bučno. Dobro, da po 14 letih nosim štoplce in se več ne derem ''KAAAJ?!!'' ob vsakem izmenjanem ustnem sporočilu.

Ohlajanje niti ni minilo ... oz. sploh ni prišlo do njega, ko so oder zasedli floridski Maruta, ki so predstavljali zadnji izdelek, za katerega mi je žal, da nisem imel denarja za nakup. So pa pokazali pravi grindcore v stilu ultra hitrih Disrupt, zmiksanih z Brutal Truth in tisto ameriško željo po temu, da si najhitrejši na svetu. Bobnar Dan, ki je zamenjal Nicka Augustoja al' kako mu je že ime (ta zdaj igra v boy bendu Trivium) ni šel pod 5000 bpm, medtem ko je Eduardova kitara pičila res razor sharp riffe. Vštejte še bas, ob katerem bi orgazem doživel še Danny Lilker in vokal Mitchella Lune, ki je kljub huronskem mačku krulil in kričal kot najboljša prasica na distorziji in dobite takšen grindcore napad, da bi najraje pograbili 2 litra čokoladnega mleka, si ga izlili po obrazu in se drli I Am The Doorway That Opens The Way To Darkness! Odlično! Prekratko, ampak odlično!

Še pirčka nisem spil in so oder že zasedli trio Wormrot, ki so predstavili albuma Dirge in Abuse, ki si ju tudi lahko kupil, vse skupaj pa se je odvilo v 30 minutah, kar je bilo ravno dovolj za tak bend, katerega najdaljši komad skupaj z introm znaša 2 minut 37 sekund (ali nekaj takega). Ob odličnem zvoku (vem, da te besedne zveze ne smem uporabiti, ko pišem o Menzi pri koritu, a vseeno) in s ta pravo energijo, so Wormrot odigrali res peklensko setlisto. Kratki govori, totalen moshpit in KAOS hitrosti, super riffov in kruljačine/kričačine in crustačine. Kakšen grind! Bobnar  Phil ga žge neusmiljeno, ob njem kitarist, katerega kitara vsebuje zvok 5 kitar in 3 basov naenkrat in Arif Rot, vokalist, ki je dobesedno glas vseh razžaljenih, onečaščenih, mrtvih, uničenih itd. Tole je bil koncert, ob katerem si si rekel ''GRINDCORE! TO JE TO!''

Koncertnega dela je bilo kmalu konec, nato pa se je začel čudaški disko party, katerega sem zaključil s popivanjem, plesanjem in držanjem pasu od hlač, ker se je le-ta utrgal. Kdo pa hoče gledati mojo gato, pa magari na Metelkovi?

twitter facebook