recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

recenzija

13. 8. 2015  Fucked Up - Year Of The Hare  (Deathwish Inc. Records, 2015)
Ponovno leto ''zjebane'' skupine, kot vse izdaje do sedaj nosi v sebi nov veter oz. tisto, kar nismo pričakovali a še vedno prejeli. Vsebuje praktično vse in se otepa monotonosti enega in istega recepta, ki ga uporablja večino skupin današnjega časa.

Fucked Up dragi Fucked Up. Skupina, ki me od samega štarta ni razočarala me tudi tokrat ni. Gre za eno izmed tistih skupin, ki pri vsaki izdaji naredi zadevo še bolj zanimivo in bolj poslušljivo oz. njihovi albumi so vedno nosili v sebi določeno simpatijo za poslušanje, ki je vsakega poslušalca vlekla nazaj.

Po celi seriji EPjev Year Of The… (Dragon, Pig, Rat, Ox, …) je sedaj na vrsto prišlo še leto zajca (Hare). Dve skladbi in pol ure glasbe, kaj si lahko oboževalec želi več?!

YEAR OF THE HARE

Za začetek nam Fucked Up ponudijo istoimensko skladbo Year Of The Hare, ki, kot vsako epsko postopanje (skladba je dolga skorajda 22 minut)  do sedaj vsebuje ''multižanrsko'' igranje, katerega smo pri Fucked Up skozi drugačen vidik že občutili.

Prvih 5 minut nam nudijo ambient in sicer skozi drone žanr, kot tudi umirjenost pri igranju klavirja. Pri drugi četrtini skladbe se vse skupaj razvije v smer že poznanih HC ritmih, ki ga objemajo indie dodatki, kot tudi malce bolj robustno punk poskakovanje. V predzadnji fazi se zadeva prelevi v eksperimentalne vode skozi noise rock in garažni punk in se v zaključku prelevi v hreščeč HC iz drugega dela. Definitivno nuja za vsakega iskalca novih vetrov v določenem žanru.

CALIFORNIA COLD

In če smo že pri naštevanju žanrov oz. mešanju kvalitete nam pri drugi skladbo, kot pri prvi ponudijo marsikaj dobrega. Za razliko od uvodne skladbe se tukaj zadeva v prvi fazi razlikuje v dolžini, in sicer ne bomo deležni skorajda 22 minutnega norenja, ampak 8 minut in pol eksperimentiranja v večji dozi ambient drone žanra, HCja ter robustnega garažnega punka. Mogoče malce manj privlačna, kot prva a še vedno super.

Ponovno leto ''zjebane'' skupine, kot vse izdaje do sedaj nosi v sebi nov veter oz. tisto, kar nismo pričakovali a še vedno prejeli. Vsebuje praktično vse in se otepa monotonosti enega in istega recepta, ki ga uporablja večino skupin današnjega časa.

Gre za dokaz, da Fucked Up še nekaj časa ne bodo šli nikamor, kljub še vmesnem počivanju.

1.Year Of The Hare

2.California Cold

twitter facebook