recenzije

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

banner
banner

recenzija

14. 10. 2013  Norma Jean - Wrongdoers  (Razor & Tie Records, 2013)
Kar se pa nas tiče, pa lahko ponovno rečem GO FUCK YOURSELF!!!!

 

Dolgo, dolgo, dolgo…. skratka precej dolgo let nazaj so moja ušesa prišla do mathcore skupin, kot so Converge, Botch ter Coalesce vse so bile pošteno dobre in iskanje oz. želja po dobrih skupinah, ki preigravajo enako zvrst, se je povečala.

Kaj kmalu sem se nekako dokopal še do skupin, kot so The Dillinger Escape Plan, Car Bomb in pa tudi Norma Jean ter njihovim albumom Bless The Martyr And Kiss The Child.

Priznam, da se v takratnem času nisem kaj preveč oziral na vero skupine in me niti ni kaj preveč zanimalo, o čem praktično prepevajo v skladbah, dokler vse skupaj ni ušlo iz rok in so se določene skupine malce preveč ozirale na križanega odrešenika…. Takrat se je zgodba zame končala.

V 11 letih se je za skupino marsikaj spremenilo in izdali so ogromno albumov, za katere pa ne morem prav nič povedati, ker roko na srce, nisem jih niti hotel niti želel spremljati.

In potem je tukaj leto 2013 in pa izid albuma Wrongdoers.

Zakaj recenzirati nekaj, kar me že v prvi fazi ne zanima?

Kot prvo priznam, da je naslovnica kar privlačna, me nekako spominja na Misfits, natančneje Danzig ere.

Po drugi strani pa me je definitivno zanimalo, kaj imajo pod naslovom albuma Wrongdoers jezusovi odposlanci za povedati o ''nevernikih''.

In tako se spravimo poslušati album od začetka pa ne ravno do konca (le kdo to zdrži).

Prva skladba Hive Minds se začne dokaj dolgočasno oz. ne pritegne prav nobene pozornosti, ima srednje hitre bobne, kričeč vokal, ki se meša z čistimi. Kot že rečeno, dolgočasno. Besedila pa precej pod nivojem. Edino, kar je zanimivo pri Hive Minds, je ''groovy'' bas igranje in to je to.

In tako se nadaljuje tudi pri dolgčasu št. 2, imenovanem If You Got It At Five, You Got It At Fifty. Malce več koatičnih delov, ampak še vedno tam, kjer je v ozemlju čistega dolgčasa in blebetanja o tem, kaj je prav in kaj narobe skozi božje oči (a nimate drugega dela?!).

Vrhunec mešanja dreka pa se vidi pri skladbi Wrongdoers, ki pa se povsem oddalji od prvih dveh in se približa skupinam, kot so Nickelback ter podobnimi. Kakšna sramota! Kakšno sranje! Kakšna neumnost. Če bi bilo možno brisati spomin, bi to storil v trenutku, samo da se ne bi spominjal te skladbe. Katastrofa! Zakaj jokate v mikrofon?! A nimate kota v hiši, kjer bi to počeli?! Go Fuck Yourself!!

Po skladbi Wrongdoers, sem opazil, da se nima smisla truditi dalje, tako da sem določen del skladb preskočil, se osredotočil na zadnjo (enajsto skladbo) Sun Dies, Blood Moon.

Počasen tempo, ponovno mešan s kričečimi in čistimi vokali. Ukradeni Isis ter Neurosis deli (kar nič ne pomaga, ker vaša vera ne podpira omenjenih skupin) in pa po domače povedano zaključek celotnega sranja.

Če potegnem celotno črto, lahko rečem, da so Norma Jean edino dobro glasbeno svetlo točko izvedli, ko se album konča, ker je to ena sama muka poslušanja.

Po poslušanju Wrongdoers, mi je postalo jasno, zakaj ne sledim več omenjeni skupini. Ker je praktično patetična in ne nudi tistega, kar človek pod omenjenim žanrom išče. Je ena sama žalost, za katero upam, da jo bom kmalu pozabil oz. jo bom priporočal božjim odposlancem, ki iščejo uteho v ekstremen žanru. Kar se pa nas tiče, pa lahko ponovno rečem GO FUCK YOURSELF!!!!

twitter facebook