recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

recenzija

10. 6. 2012  Homewrecker - Worms and Dirt  (A389 Recordings, 2012)
Kaj je na Worms and Dirt tako zanimivega? Definitivno dobri Integrity/Ringworm/Withdrawal deli pomešani skupaj z power violence zvrstjo (tako bi človek najlažje album v celoti razumel) in pa divjim laježem, ki naredi zadevo okusnejšo.

Glede na to, da berete sledeče stavke, vas je nekaj definitivno privleklo k branju, ali ime skupine ali pa sam naslov albuma. Osebno mi oboje zveni super. Ampak, kdo ali kaj so Homewrecker? Dejstvo je, da gre za novo skupino. Resnica! Glede na ime založbe, vam je zvrst praktično že znana (recimo, da ste takoj pomislili na temačno obarvan HC, ali pa holy terror).

Čeprav mi je njihova zgodovina dokaj neznana (poznam le split izdelek iz The Love Below) in me v resnici niti nič kaj preveč ne zanima (govorim v pozitivnem smislu, ne v negativnem), je album Worms and Dirt dokaj nepričakovan in do sedaj tista že neutemeljena skeptičnost je aktivirana.

Zakaj bi vas moral album Worms and Dirt zanimati? No, sam sem se spraševal enako. Le kaj mi lahko nova skupina ponudi svežega in neuporabljenega, in zakaj bi si moral zavrteti album skupine, ki je verjetno pobrala ime od Converge ter imajo enak pristop do glasbe, kakor ostali a389 bendi? Enostavno! Prvič te album zanima zaradi okultne naslovnice in te privleče bližje. Kot drugo, je dvoumno, da si ne bi zavrtel pravkar izdanega izdelka najbolj poslušane založbe zadnjih let in kot tretje, temačnega HCja ni nikoli premalo.

Kaj je na Worms and Dirt tako zanimivega? Definitivno dobri Integrity/Ringworm/Withdrawal deli , pomešani skupaj s power violence zvrstjo (tako bi človek najlažje album v celoti razumel) in pa divjim laježem, ki naredi zadevo okusnejšo.

Uvod v album se začnepri skladbi Wreck, ki z manj kot minutnim igranjem in filmskimi vložki še ne vname poslušalčevega ušesa, vendar potem kot strela iz jasnega udari skladba Worms and Dirt, s srednjo hitrostjo bobnov, enostavnimi, a hkrati izredno težki kitarami in pa za stopnjo bolj agresiven pristop, kakor ste ga bili vajeni pri Integrity (ampak ne glede na agresivnost, Dwid je še vedno bog med vsemi temačnimi HC skupinami). Naslednja na albumu nas pričakuje Baseborn, za katero pa bi lahko rekel, da je najbolj podobna xxv in mu najbolj ustreza pojem HC iz 90-ih. Težak, počasen in potem na trenutke hiter, povedano z drugimi besedami - klasika.

Po norenju dveh težkih skladb nas pričaka že pavza, imenovana Visions of Terror, 40-sekundno morbidno preigravanje kitar in instrumentalna vizija terorja. Seveda 40 sekund mine precej hitreje, kot si človek lahko domišlja, težina in vizije o umorih pa se nadaljujejo pri Chained Hanging Victim, pri kateremu se pohod na umor vseh mehkužnih skladb nadaljuje. Solidno, kaj solidno, odlično igranje skozi celoten album. Seveda, kakšnega izstopanja ne pričakujte, ker album se trdno premika le po preizkušenem receptu.

Worms and Dirt je nujno zlo za vse, ki ste na konstantnem iskanju nečesa novega v sklopu okultnega HCja (ker vas je tako veliko) in pa za vse, ki ste samo oboževalec težkega HCja.

twitter facebook