recenzije

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

Sodom

Out of the Frontline Trench

hudic

Ne Ergo Dimittas

banner
banner

recenzija

23. 6. 2013  Boysetsfire - While A Nation Sleeps…  (End Hits Records, 2013)
Ni recimo presežek v karieri skupine Boysetsfire, ampak dobra vrnitev nazaj, po dolgih 7 letih.

Boysetsfire je ena izmed tistih skupin, ki svojim oboževalcem nudi kakovostno glasbo že več kot 15 let.

Kot vsaka skupina, so tudi oni imeli vzpone in padce, ampak nekako so pri njih bili vidni samo vzponi, ker padcev je bilo izredno malo.

Večini od vas je najbolj v spominu ostala izdaja After the Eulogy iz leta 2000, pri kateri so popolnoma zmešali melodičen hardcore ter punk rock. Ne glede na to, da After the Eulogy velja za vrhunec kariere, je skupina svojo prepoznavnost nekako najbolj razširila v radio prijaznem albumu The Misery Index: Notes From the Plague Years (spomnimo skladbe Empire).

The Misery Index: Notes From the Plague Years pa ni bil samo uspešen pri prepoznavnosti, ampak velja tudi za zadnjega pred 7-letnim premorom.

Po dobrih 5 letih čakanja je marsikdo opustil upanje, da se bodo Boysetsfire sploh še vrnili in ali sploh še imajo željo po kreiranju glasbe.

Skupine se množijo in nekatere v tem času padejo v pozabo. In tako je tudi večina od nas Boysetsfire, praktično pozabila, dokler ni prišla novica lanskega leta, da se je skupina spravila snemati nov album in ponovno smo bili na trnih.

Preskočimo nekaj mesecev oz. eno leto po začetku snemanja albuma pa je pred nami nov studijski izdelek, imenovan While A Nation Sleeps…

Kaj lahko od novega albuma pričakujemo?

Pri prvem poslušanju nam je v trenutku jasno, da se razlikuje od The Misery Index: Notes From the Plague Years in se bolj približa vrhunskem After the Eulogy.

Namesto melodičnem prepevanju in pristopu nasploh boste prejeli bolj konkretno politično dogajanje znotraj albuma While A Nation Sleeps…, kar pa pomeni, da ne boste recimo prejeli skladbe, kot so Rookie ter My Life In the Knife Trade, ampak skladbe kot so Heads Will Roll, Save Yourself ter Altar of God, ki bodo marsikoga spomnile na dobre stare čase.

Instrumentalno ne bo preseglo že slišanega, bo pa nekako povedlo v radovednost, ki se bo skozi čas prelevila v ljubeče poslušanje.

Manjšo spremembo bo recimo slišati pri vokalih, kateri so malce bolj kričeči in pa jezni.

Je ravnopravšnja izdaja za prihajajoče vročinske vale.

While A Nation Sleeps… je nostalgičen album, katerega objema politična tematika in pa trenutna dejstva/problemi države. Ni recimo presežek v karieri skupine Boysetsfire, ampak dobra vrnitev nazaj, po dolgih 7 letih.

Avtor:
twitter facebook