recenzije

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

banner
banner

recenzija

22. 6. 2014  More Than Life - What's Left Of Me  (Holy Roar Records, 2014)
What's Left Of Me ni slab album je pa vseeno malenkostno razočaranje.

Po 4-letni tišini se nazaj na področje melodičnega HCja vračajo More Than Life in verjamem, da ste glede tega precej navdušeni. Ampak, kaj se je zgodilo v 4 letih?

Leta 2010 so izdali precej poslušljiv album Love Let Me Go, in lahko rečem, da sem bi pri omenjeni izdaji precej navdušen nad njihovim igranjem in res sem pričakoval, da bo skupina v hitrem času dobila malo morje oboževalcev in bodo pri naslednji izdaji oz. v roku 5 let povsem pokvarjeni in razvajeni ''zvezdniki'', ki bi marsikomu šli na živce.

Ampak temu ni bilo tako…. ker po izdaji Love Let Me Go, nismo slišali od skupine More Than Life nič, razen govorice o razpadu in raznoraznem razhajanju članov, …

Sicer od govoric ni prav nič resničnega, ker kljub 4 letni odsotnosti in vsem govoricam, so More Than Life še vedno ista skupina, kot pri izdaji Love Let Me Go, le da so v tem času malce dorasli in to tudi skušajo dokazati tudi pri trenutni izdaji What's Left Of Me.

4-letna odsotnost nam od More Than Life prinese 9 novih skladb in dozo že prepoznavnih ritmov skozi melodičen HC.

Uvodna skladba Asleep nam v dobri minuti prinese precej klišejsko igranje melanholičnih ritmov, ki ga preizkušajo vse novodobne melodične HC skupine, kova Being As An Ocean, Landscapes ter Heart In Hand. Sicer ni slaba, samo tako prekleto tipična.

Po instrumentalnem segmentu pa More Than Life melodično nadaljujejo pri skladbi Weight Of The World. Instrumentalno sem precej zadovoljen oz. mi je skladba všečna, ker v sebi ne nosi tistega modernega in udarnega pridiha po načelu zgoraj navedenih Heart In Hand, ampak se bolj obrača na igranje, ki smo ga vajeni pri skupini Fucked Up, se pravi HC pomešan z indie vložki.

Kar se vokala tiče pa milo rečeno nisem zadovoljen. Mislim, da sem od njih v preteklosti slišal malce drugačne zvoke skozi mikrofon, ker tole kar prejmemo pri uvodu je povsem neokusno. Nekakšno jokanje, ki je hkrati še vedno hrapavo.

Ne vem, težko oceniti.

Sicer se po prvi minuti navadiš, a ti je v spominu še vedno ostalo vprašanje, ali so glede vokala resni.

Vokalno je pri naslednji skladbi What's Left Of Me enaka zgodba. Instrumentalno kakovostno in precej nalezljivo skozi vsak melodičen prijem kitar. Vokalno pa se ponovno ponovijo mešani občutki. Ne vem, težko razložim in utemeljujem zakaj je temu tako.

Tudi recimo pri sledečih skladbah, kot so You're Not Alone, Do You Remember Me, Seasons Change, … prejmemo povsem identično ''maslo''. Instrumentalno mi More Than Life ponudi res vrhunec skozi melodičen HC, ampak to je pa tudi to.

V celoti za album What's Left Of Me lahko rečem, da vsebuje nekatere minus, kot tudi plus točke. Kot sami lahko predvidevate (od zgoraj prebranega), je vokal do določene mere precej zoprn in mu manjka tista surova agresija, ki jo nekatere skupine še vedno uspešno umeščajo v svoj melodičen HC (mislim, da je dober primer skupina Touche Amore). No konec koncev je res odvisno od vsakega poslušalca, ampak iz mojega stališča vokal ni v redu. What's Left Of Me ni slab album je pa vseeno malenkostno razočaranje.

twitter facebook