recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

recenzija

15. 3. 2013  Godstopper - What Matters  (Milgram Records, 2012)

Nekje med paralelnimi vesolji se nahaja eno, kjer glasba živi v fizični obliki, kot mi ljudje. Za potrebe te 'recenzije' to obliko neinovativno poimenujmo Muziki. Muziki dihajo, spijo, fukajo, lažejo, žrejo, pobijajo, kradejo, delajo v lesnih industrijah itd. Tako, kot mi.

Ko se nam zaželi kake točno določene glasbe, jo poiščemo na internetu, jo downloadamo in imamo v nekaj minutah leta in leta truda glasbenikov na disku zastonj. Ni prostora? Preprosto, zbrišite leta in leta trdega dela od drugih glasbenikov. Shift + delete in v nekaj sekundah izgine. Hura!

V paralelnem vesolju, kjer živijo Muziki, to žal ni možno. Če se nam zaželi točno določene glasbe, jo moramo ugrabiti. Poiščemo Muzika, ki nam je všeč, ga ugrabimo, privežemo oz. priklenemo nekam, da prasica ne uide in mu v pizdo priklopimo zvočnike, slušalke ali kakšen drug predmet po naši izbiri.

Torej, so Muziki, ki proizvajajo zvoke, ki so po naši izbiri in so Muziki, pri katerih iščete njihove starše, pomolite njihov nos v njih in se pizdite nad njimi 'KAJ JE TO, A? KAJ SEM REKEL O SCANJU NA TEPIH? A? A?'

Zvrsti se ponavadi mešajo, če pride do kakih medrasnih fukarij med Muziki in kdaj se rodijo abominacije, kdaj pa kdaj kakšni zelo ugrabljivi otročički. Med njimi se pojavlja Godstopper, ki je očitno prišel na svet med masovno orgijo, kjer je bil en Muzik sludge ženskega spola in ostali mnoštvo Muzikov moškega spola vseh možnih zvrsti.

S to nepotrebno zgodbico, ki je tu iz popolnoma drugih razlogov, kot pa da bi ta recenzija izgledala daljša, sem skušal povedati, da so Godstopper v osnovi sludge, A VEČ KOT SAMO TO!

!

/v zraku se nabira suspenz/

kaj torej Godstopper so?

/suspenz polni pljuča, zadušljivo je, iz ozadja plava dramatična glasba/

Godstopper so sludge & beyond. Imajo osnovne karakteristike: močni bobni, težki zamazani riffi in gnojen vokal, če pokrijemo najosnovnejše osnove osnov. S tem, da so postavili zastavico rahlo višje od solidnega povprečja. Čemu je tako? ČEMU?

/dramatična glasba se vrne/

Ker so svobodomiseln band. Prvo pravilo, alfa in omega, pizda in kurac, maček in internet sludgea je to, da mora biti glasba turobna, zatežena in dokaj neprimerna za zabave, razen, če gre za suicide party. Godstopper so ustvarili zabaven sludge. Naslednji teden bom po vsej možnosti potoval v preteklost in bom samega sebe na gobec z motorko, ker sem napisal to. Ampak, ja … sludge, ki je dejansko zabaven.

Kavelj je v tem, da je band zmožen dosti svojih idej. Se slišijo vplivi raznih definiranih in nedefiniranih zvrsti v njihovi glasbi in so not všiti na prijetno subtilen način. Ma kurac, dejansko premorejo dosti popish delov, ki si jih prav predstavljam na radiu, ki ne zvenijo pocukrano in imajo vseeno svojo moč. Marsikdo bi se lahko od njih kaj naučil.

Komadi so sestavljeni z občutkom in čeprav vsebujejo objestne količine atonalnosti, mastnih zateženih riffov in hrupa, lepo peljejo. Znotraj komadov se zgodi, vse kar se lahko in še več + ∞ in stili se gladko mešajo, prelivajo iz enega v drugega na izjemno nemoteč način.

Najslastnejše je, da nimajo šibkega elementa v skupini. Vsak blesti na svoj način. Iz obeh kitar kar ščijejo inovativne ideje in to nas osrečuje. Bas ima jajca dostikrat odpeljati po svoje, ampak vseeno lepo drži dno, bobnar pa je agresivna prasica. Ob najtežjih delih albuma se sprašujem, kaj vse so morali ti ubogi openčki zdržati.

In kremica vsega: vokal. Čudovita simfonija vokala in back vokala, kjer oba pokažeta cel spekter stilov. Od visokih clean delov do kurjenja pljuč. Sicer se pri nekaterih clean delih zavohajo fuši, ampak niso tako brutalni, da bi motili. Dajejo nek svoj čar.

Da povlečemo najnižjo vrstico, Godstopper imajo jajca in si zaslužijo čebelico.

twitter facebook