recenzije

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

banner
banner

recenzija

2. 9. 2013  Seagraves - Weight Of The World  (Witch Hunter Records, 2013)
You Were Wrong, You Were Always Wrong.

Pri določenih skupinah veš že na prvi pogled, da hodijo po pravi poti in da bodo skozi čas prispele do meje tiste prepoznavnosti, ki jo žanjejo njihovi idoli. V tem primeru recimo Segraves ne bodo dobili prepoznavnosti Motorhead, ampak so na poti, da bodo prišli do statusa skupin, kot so (idoli) Integrity, The Hope Conspiracy, Wolfbrigade, …. Skratka skupine, ki svojo slavo žanjejo v podzemlju že nekaj let oz. desetletij.

Ampak do vrha je še dolga pot, ker Seagraves za seboj niso pustili še nič (no razen demo izdelka, kar pa niti ne šteje, razen v black metal vodah) in je mali album, imenovan Weight Of The World, njihov prevenec.

Četverica iz Leedsa na prej omenjenem malem album kombinira več zaželjivih žanrov in se kar dobro približa svojim idolom.

Ampak ali je to sedaj kopiranje ali inovativnost?

Iz prvega stavka lahko preberete, da gre v bistvu za inovativnost, v kateri so Seagraves kombinirali HC, punk, crust, groove, metallic HC,… skratka žanre, v katerih se naravnost izgubite.

Pa gremo po vrsti.

1/4 oz. Hollow Lies nam uvodno predstavi, kako naj bi se HC skupine slišale. Umazano, težko in pa povsem ''razpizdeno''. Je povsem narave skupin, kot so recimo The Hope Conspiracy (prve izdaje) z besnim vokalnim napadom.

Konkreten uvod in nekakšno spoznanje, kako malo je potrebno, da zadovoljiš ne vedoče poslušalce.

2/4 oz. Dreams Are For Fools je nekakšno nadaljevanje prve skladbe, le da je vključen groove in se premika med ''zmetializiranim'' HCjem ter čaščenjem Integrity v obdobju albumov Humanity Is The Devil. Vokal pa še bolj besen kot pri prvi skladbi. Potrebuješ še?

3/4 oz. naslovna skladba Weight Of The World pa zapusti groove in se bolj poprime umazanega sludge/HC preigravanja, katero dodobra popestri še neo crust (novodobna pod veja crust žanra). Vrhunec albuma? Ne, ker vrhunec pripada…

4/4 oz. Wrong. Če ste prav nadaljevali stavek, potem veste, da vrhunec albuma pripada skladbi Wrong.

Je crust, je HC, je praktično tisto, kar sem za omenjeno skupino iskal. Poželenje in pa strast, katera se poveča že v prvih sekundah poslušanja. Gre za lično preigravanje Wolfbrigade, ki se popolno izoblikuje pri pridihu Victims ter From Ashes Rise.

In potem pa še renčav vokal in pa besedila You Were Wrong, You Were Always Wrong…, ki pa album samo še dopolnijo in naredijo Weight Of The World super.

Seagraves so v 4 skladbah pokazali, da so za prihodnost pripravljeni oz., da nam lahko kaj kmalu ponudijo album, na katerem bodo več kot le 4 skladbe, kajti takšne kreacije, kot jih najdemo na Weight Of The World, smo nekateri čakali vrsto let.

twitter facebook