recenzije

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

banner
banner

recenzija

14. 4. 2013  Children of God - We Set Fire To The Sky  (Vendetta Records, 2013)
Children Of God so nam z izdajo We Set Fire To The Sky postregli s temami o socialni izolaciji, osebnimi grozotami in pa občutki obsesije in teme z instrumentalnimi glasbenimi vzorci, kateri nam predstavljajo samo dobrote. Si želite kaj več?!

Če skupino ne poznate potem, vas lahko ime praktično zavede, kajti mnogi od vas boste pomislili, da gre za krščansko obarvano skupino, ki spominja na metalcore skupine, kot so Zao, Training For Utopia, Symphony In Peril, …. skratka za skupino, ki ima poseben odnos do Jezusa in njegovega očeta imenovanega bog oz. v drugih besedah nehajte se drogirati in se zavedajte, da nad oblaki ni stricev iz ozadja.

Part I: Kdo?

Children of God so prekleto jezno obarvana skupina iz Orange Countya, katero smo v preteklosti na Profanity.si že predstavili v obliki split albuma s Seven Sisters of Sleep ter izredno malim albumom (samo ena skladba) imenovanim Victimized.

Part II: Zakaj?

Zato, ker vam skupine, kot so Full of Hell ne delajo nobenih preglavic in si želite več in več skupin na podoben način.

Part III:  Novo oz. staro?

Marsikomu zadeva zveni novo, ampak skupina ni popolnoma nova. Children of God so nastali leta 2009 in so za seboj pustili prekleto jezen demo (2009), potem mali album Coup de Grace (2010), samomorilsko obarvan split izdelek s Seven Sisters of Sleep (2011), Live album at Que Sera (2011), mini online album Victimized (2011) ter single/EP The Sun Gives Way To False Truths (2012).

Part IV: Trenutni album?

Trenutna izdaja skupine Children of God je praktično presenečenje. Seveda je okvirno še vedno na preverjenem ozemlju, ampak podrobneje pa se je zvok in skupina vse bolj razvila v nekaj več kot le HC.

Od začetka albuma pa vse do konca, se glasba meša med HCjem, grindcorom, sludgom in pa ne verjetnim post metalom.  Malce težko opisljivo, ampak resnično. Recimo pri skladbi št. 2 imenovani Awaken je zadeva čisto v sludge vodah ampak so recimo detajli, ki spominjajo npr. na Neurosis oz. Old Man Gloom bolj temačni in bolj destruktivni.

Po drugi strani pa imamo tukaj recimo skladbo Offer, katera se začne, kot recimo skladbe Full of Hell, počasno, malenkost hreščeče in pa temačno. Drugi del Offer pa zajema vse od nenormalne agresije po načelu novih grindcore skupin pa vse do kaotičnih vmeskov skupin, kot so npr. Playing Enemy oz. Divider.

Katarzo in hkrati melanholijo pa prejmemo pri zaključni skladbi Unknown, kjer nam božji otroci postrežejo z začetnim melodičnim sprehodom in prepevanjem o temačnih temah, katere nas vsakodnevno spremljajo in v drugi polovici povsem identičen pristop do skladb, kakor recimo že omenjeni Full of Hell. Kaotično s pridihom težke elektronike.

Part V: Konec

Children Of God so nam z izdajo We Set Fire To The Sky postregli s temami o socialni izolaciji, osebnimi grozotami in pa občutki obsesije in teme z instrumentalnimi glasbenimi vzorci, kateri nam predstavljajo samo dobrote. Si želite kaj več?!

twitter facebook