recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

recenzija

13. 1. 2013  Weekend Nachos - Watch You Suffer  (A389 Recordings, 2013)
Če vam je od lanskega leta še ostal nekakšen grenak priokus slabih izdaj, potem si kaj hitro zavrtite Watch You Suffer in si okus popravite z Weekend Nachos.

Kaj je na začetku vsakega leta dobro oz pričakovano? Darila? Več kil (od hrane)? Želja po napredovanju v službi? Želja po novih podvigih? Novoletne zaobljube, ki jih vsi le redko izpolnimo? ….

Pričakovanega seveda je marsikaj, ampak ali bo kaj od tega uresničeno ,je pa druga zgodba.

 

Kar pa je bilo pričakovano in je tudi uresničeno, je pa mala izdaja najslajših HC podležev na naši mali obli, ki pa slišijo na ime Weekend Nachos.

Ime morate v tem času poznati, verjamem, da vsi. Gre za prekleto hiter HC, mešan s pridihi grinda, powerviolenca ter ostalih zvrsti, ki uničujejo marsikatere melodije in melodičnost na sploh.

Za podrobne informacije pa vam, kot po navadi, svetujem brskanje po arhivu Profanity.si, kjer boste našli intervju s pevcem skupine Weekend Nachos in pa seveda tudi recenzijo albuma Worthless.

Sedaj pa nazaj na malo izdajo Watch You Suffer….

Torej ena izmed prvih izdaj v letošnjem letu, imenovana Watch You Suffer, nam ponuja kaos, norijo in pa agresijo v obliki dveh skladb, ki pa se od Worthless albuma malenkost razlikujejo.

Kot prvo nam agresivni možje ponudijo istoimensko skladbo Watch You Suffer in že po dobri minuti poslušanja dobimo omenjeno razliko. Zadeva je bolj počasna in pa časovno daljša, kot pričakovano (glede na to, da sem pričakoval skladbo, ki se bo odvijala okoli dobre minute).

Vokalno je zadeva precej bolj robustna in manj zlobna, se pravi manj kričeča in bolj nergava, česar smo bili vajeni pri prvih izdajah, npr. Punish And Destroy ter Torture EP, kar pa pri besedilih ne pričakujte, kajti tukaj fantje ostajajo zvesti svojim koreninam.

Spremembe bodo najbolj vidne, kot že omenjeno, pri inštrumentih. Bobni ne bodo hitri in se ne bodo nagibali k grindu ter powerviolencu, ampak se ustavijo na ''mid'' tempu, kar pa ne pomeni nič slabega, ampak dobrega (da ne bo vse v hitrosti ter norenju), ker na trenutke močno spominja vse skupaj na sludge ter doom skupine.

Kitare pa nudijo bolj ali manj zlovešče zvoke, ki ti otežujejo dihanje in so z besedami težko opisljive, če povem drugače - zadevo poslušajte sami.

Za zaključek albuma pa nam ''načosi'' postrežejo s skladbo That Life of Yours, ki pa se od predhodnika bistveno ne razlikuje.

Se pravi bobni srednje hitrosti, temačne kitare in pa nergav vokal z morbidnimi dodatki besedil.

Mogoče je edina sprememba tukaj malo manj vokalov in malo več instrumentalnega norenja, ki se spreminja iz minute v minuto.

Mini izdaja Weekend Nachos je dober uvod v leto in v pričakovanje, da lahko od njih pričakujemo še in še.

Če vam je od lanskega leta še ostal nekakšen grenak priokus slabih izdaj, potem si kaj hitro zavrtite Watch You Suffer in si okus popravite z Weekend Nachos.

twitter facebook