recenzije

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

banner
banner

recenzija

22. 8. 2013  Voodoo Mule - Voodoo Zoo  (samozaložba, 2013)
svinjak od zvoka

Na nekem debilnem kanalu gledate nekaj, kar na prvi pogled deluje kot nek generičen družinski film. Ravnokar se prične odvijati scena, kjer mati reče svojemu otroku, naj pospravi sobo, on pa se namesto tega spektakularno poščije na njeno posteljo, obglavi družinskega hrčka s svinčnikom (neošiljenim!) in potem se gre po mestu peljat s triciklom. V napačno smer. In v ozadju se vrtijo Voodoo Mule, ker bolj popolnega banda za tako sceno pač ni.

So slovenski stoner power-trio, ki zveni kot podivjan stampedo mrožev, ki se ravnokar kobacajo iz morja, ki je doživelo rafal oljnih izlivov (hihi, izliv) in so ravnokar izpustili golazen v obliki svojega prvega polnomastnega albuma.

Prvo, kar pridobi pozornost ušes, je svinjak od zvoka, ki je bolj umazan od skupne masturbacije na E. T. the porno na družinskem večeru. Zveni udarno, žleht (ne Satan ali kaj podobnega … samo žleht), surovo in na mentalnem področju odtujeno.

Voodoo Zoo ima vse, kar se načeloma pričakuje od takšnih bandov. Mastni riffi, komadi, ki peljejo, zamlet vokal, ki hrešči nekje v ozadju, drvarsko bobnanje in seveda skoraj 20 minuten komad, ki zavzema pol plate. Chuch Snake imenujoč in je sestavljen iz dveh delov. Prvi del je pač mletje inštrumentov, drug del pa isto, samo da je zvok nekako na ravni nune, ki skuša fasat dva tiča hkrati v rit. Zveni, kot da so tisti del posneli zadeti, ko mine na vajah s telefonom, preden so se šli pofukat samo iz enega razloga: ker bi to pač bilo smešno.

Je pa tule tudi jeba. Ja, je dober album, ampak pizda, stoner bandov je danes res toliko, kolikor je ljudi, ki ne vejo, kdo so Melvins, kar posledično vodi do tega, da imamo cel fuk bandov, ki ne zvenijo baš nekaj drugače od ostalih. Voodooji ne prinesejo nič novega, ampak če pogledamo z druge strani, to tudi ni bil namen. Namen je bil ustvariti mastno in zabavno plato, kar jim je tudi uspelo. Če se kdaj sprašujete, kako bi zveneli Electric Wizard, če bi delali glasbo za Cartoon Network, bi bilo to to.

twitter facebook