recenzije

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

banner
banner

recenzija

22. 4. 2012  Children of God - Victimized  (A389 Recordings, 2012)
Slušna in vizualna (naslovnica močno spominja na albume ter promo slike skupine Shining) klasika za vse oboževalce hitre jeze in bogokletja.

Ko se je prvič pokazal ''metalično'' obarvan HC v 90-ih, nam je v večini prinesel skupine, katere so nam obnorele možganske celice na več kot le en način.

V HC-vodah so skupine začele uporabljati kitarske solote, za katere se še vedno vsi zahvaljujejo Kerryju Kingu ter skupini Slayer, tetovaže so postale stalnica, besedila bolj agresivna in pa politika je bila iz dneva v dan bolj na udaru. Zlata leta grunge skupin pa so za seboj prinesla tudi prve vrhunce Ringworm, Integrity, Mayday ,… in ne samo izdaje, ampak tudi celotno ideologijo, za katero stojijo še danes obstoječe skupine še sedaj. Seveda ideologija za seboj prinese več kot le besedila in igranje, … ampak celotno gibanje, ki ga po vsem tem skupina vključi v skladbo, album … Človek bi temu lahko rekel ''biti 100% pri stvari''.

In tako se je tudi leta 2009 celotna zgodba Children of God tudi začela. Odnos, pristop in spogledovanje s temo in okultom so se začeli izredno skrivnostno in praktično, na prvi pogled in pri prvih demo izdelkih bi človek rekel, da gre za nekakšen fanatizem krščansko obarvanih ljudi, ki spodbujajo publiko k molitvi (črno bela naslovnica, na kateri tri mala dekleta molijo), dokler človek ne pride do poslušanja.

Surov zvok, pri katerem poslušalec občuti celotno težo sveta v nekaj skladbah. Po prvem poslušanju Children of God ti pride na misel, da tale zadeva ni ravno za vsakodnevno poslušanje in si jo vzameš ''za rezervo''. Ampak seveda ni tako - ravno tisto hreščanje te ponovno kliče k sebi, skupina te prevzame in si želiš še in še. Prvi demo izdelek je praktično narejen na principu RIngworm albuma The Promise, kateri je slovel kot prvi HC izdelek, mešan z black metal vložki, kar pa ne pomeni čisto nič drugega, kakor dobre sanje. Seveda pa je, kot že poprej, tudi tukaj bila prisotna skrivnostna sila, ki ni dala miru. Po tistem ključnem demo izdelku je šlo vse le še navzgor in skladbe ter izdaje so se samo še vrstile.

In kot smo/ste že vajeni, nam nov izdelek volkov v ovčji preobleki ponuja same dobrote. Popravek! Dobroto!!

Gre za eno samo skladbo, ki nosi naslov Victimized, ki ni dolga niti 30 minut, niti ne gre za''single'', niti ne za EP. Gre za minuto in pol dolgo zlorabljanje inštrumentov in vokalnega laježa, ki zleze pod kožo že pri prvem pogledu naslovnice. Po vprašanju, zakaj le ena skladba in ne dve ali tri, je zadeva kaj hitro jasna, kajti skladba Victimized je ostanek split izdelka s Seven Sisters of Sleep, za katerega pa se vam že garantiral v preteklosti.

Izredno kratko, ampak vredno vsake sekunde in stotinke.

Po dobri minuti nam božji srd pokaže, da se skupine ne bo dalo ustaviti in da se bo apokalipsa nad vsem odvijala še naprej. Slušna in vizualna klasika - naslovnica močno spominja na albume ter promo slike skupine Shining - za vse oboževalce hitre jeze in bogokletja.

twitter facebook