recenzije

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

banner
banner

recenzija

8. 1. 2012  Creatures - Vesuvius   (Twelve Gauge Records, 2012)
Vesuvius je točno tisto, kar potrebujemo za dober začetek leta, zagnanost, energijo in željo po identičnih izdelkih. In brez ''trgovskega nategovanja'' je ta praktično že na listi najboljših albumov leta 2012.

Z novim začetkom leta  se je začelo tudi novo leto izdaj. In med prvimi je to definitivno Vesuvius. Fantje iz zasedbe Creatures so nam že v preteklih letih ponudili ubijalske albume, na primer I, Lucifer iz leta 2009, potem še super izdelek iz 2010, naslovljen Salvation. Na leto gospodovo 2012 pa nam ponujajo novo kolekcijo vražjih skladb in jeznih besedil.

Torej, pri prvem upanju, da so Creatures ostali zvesti svojim koreninam in da bodo preigravali HC na način težkih skupin ala Shattered Realm, Cataract, … in da bodo nadgradili svoje predhodne albume.

In tako nas najprej pomiri uvodni Broken Throne, ki močno spominja na skladbe in vokal Integrity, potem pa vse hitrejši konec in solo, kot smo ga vajeni že pri Slayer, Testament, … in s tem tudi prvi pozitivni znaki ter upanje, da se bodo preostale skladbe samo še nadaljevale tako. Takoj za Broken Throne pride Stepped On, hitri metalični HC iz 90-ih, najbolj podoben Morning Again v zgodnjih letih, kar pa ne pomeni nič drugega, kakor samo dobro. Na albumu se stvar samo še stopnjuje, dober primer za to je komad Crush the Tyrants, ki je narejen na enak princip, kakor uvodna skladba Broken Throne, samo da so kitarski ''soloti'' še bolj zveneči in umazani, zaključni bobni pa čisto zadovoljstvo. Definitivna poslastica za vse, ki obožujejo vse od Slayer pa do Cataract.

Vesuvius je točno tisto, kar potrebujemo za dober začetek leta, zagnanost, energijo in željo po identičnih izdelkih.  In brez ''trgovskega nategovanja'' je to praktično že na listi najboljših albumov leta 2012.

 

twitter facebook