recenzije

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

Sodom

Out of the Frontline Trench

hudic

Ne Ergo Dimittas

banner
banner

recenzija

19. 5. 2013  Bleed From Within - Uprising  (Century Media, 2013)
Bleed From Within so naredili z Uprising korak naprej, a ta korak ni bil pretirano velik.

Škotski deathcore kvintet Bleed From Within je bil leta 2009 s prvencem Humanity le še en dokaz, da se je scena prenatrpala z generičnimi skupinami. A BFW so vztrajali dalje, leto po prvencu so izdali album Empire, ki je prejel mnogo dobrih mnenj, skupina pa je opravila ogromno turnej, s katerimi so pridobili pozornost. Slovenijo so v tem času obiskali trikrat. Za tretji album si je skupina vzela več časa, kar je bilo edino logično, da se izogne generičnosti, ki je dandanes prisotna vsepovsod.

Bleed From Within se s tretjim albumom kaj pretirano niso spremenili. Godba je še vedno deathcorovska z mnogimi metalcorovskimi elementi, ki se predvsem kažejo v melodičnih kitarah. Uprising po svoje ni še en povprečen album. Zadeva je zelo dobro sproducirana, skladbe so dodelane, ritem sekcija je dinamična, pogosto je slišati dve različni liniji kitar. Tudi breakdowni niso razvlečeni. Nekaj smisla pokaže skupina tudi za groove in tehniko. Seveda izstopajoč faktor je tu tudi vokal Scotta Kenndyja, ki včasih že nevrotični kriči, medtem ko je njegov krulež več kot soliden. Torej, nekako vse stoji na mestu.

A sčasoma se pojavijo pomanjkljivosti. Uprising je preprosto predolg, nekateri skladbe so odvečne, ker so preveč podobne prejšnjim, tako da se rdeča nit albuma izgubi, pa tudi če gre za hiter ali počasnejši komad. »Fillerji« so več kot očitni kljub dodelanosti in dinamičnosti skladb. Nekateri vzorci se ponavljajo, če se seveda ozrete na prejšnje albume. Album začne ponovno pridobivati na interesu z zadnjima dvema skladbama, Leech in Devotion, vmes pa po obetavnemu začetku kaj pretirano izstopajočega ni zaznati.

Bleed From Within so naredili z Uprising korak naprej, a ta korak ni bil pretirano velik. Skupina sicer še ima potencial, a potrebno bo še veliko dela.

Avtor:
twitter facebook