recenzije

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

banner
banner

recenzija

1. 6. 2014  Seehearspeak - Time Heals  (samozaložba, 2014)
Dojemajte jo kot nadgradnjo skupine In-Sane, nekaj povsem običajnega, a hkrati povsem drugega.

Domača scena ni slaba in to ne morete zanikati. Problem je le v tem, da dobre skupine po določenem obdobju razpadejo in pustijo na domačem žanrskem mestu praznino. In tako se je tudi zgodilo pri meni ljubih In-Sane.

Omenjena zasedba je slovenski ponos skozi melodični HC ter punk rock širila več kot 15 let in v tem času izdala dva albuma, en EP ter en split izdelek in s tem ni le osvojila le slovensko publiko, ampak tudi evropsko in pa tudi ameriško. Skratka, bila je ena izmed tistih skupin, ki nikoli ni razočarala in smo ob razpadu le-te nekateri bili malce šokirani.

Dejstvo pa je, da smo nekateri bili prepričani, da to ni to in da bo bodo člani sedaj pokojne zasedbe In-Sane funkcionirali skozi ostale skupine, in to se je tudi zgodilo. In tako smo priča trem novim skupinam, med katerimi najdemo tudi Seehearspeak (ostali dve sta Fail Aspect ter Intrigue) in pa njihovem prvencu Time Heals.

I/V: For My Friends

Omenjeni album odpre skladba For My Friends, kjer nam v dobrih 2 minutah in pol ponudijo precej prepoznavne melodije kova In-Sane, z malce večjim poudarkom na punk rock žanru. Vidna kvaliteta in dobrota v smeri prepoznavnih melodij z večjim poudarkom na besedilih, kjer se že na samem začetku začuti sprememba oz. odraslost članov (And You Disappear One By One, Oh My Friends Have I Let You Down? You Disappear One By One, One By One, Do You Remember Who We Were Once!).

II/V: Living Without

Pri drugi skladbi pa je zadeva malce bolj drugačna, in sicer se vse skupaj malce bolj preoblikuje v alternativni žanr, pomešanim s post HC tavanjem. Kot prvo mi pride na misel skupina Wolves Like Us (s katerimi so igrali skupaj meseca aprila na festivalu Nu Rock), le, da se razlikuje vokal (logično), kar mi na trenutke celo malce bolj ugaja (odvisno od razpoloženja).

III/V: Better Men

V nadaljevanju pa nas Seehearspeak ponovno vrnejo nazaj na prepoznavna tla, in sicer skozi In-Sane dejanja. Gre pač za tisto prepoznavno melodično obarvano HC norenje s kančkom punk rocka. Na kratko…. nostalgična ljubezen brez meja v smeri bolj kompleksnega igranja.

IV/V: Come Around

Predzadnja skladba Come Around sicer ne nudi še tistega vrhunskega presenečenja, ampak nekaj običajnega, in sicer skozi recept prve (For My Friends) ter tretje (Better Men). Je polna melodij in pa ''sing-a-long'' momentov, pri čemer pa je rezultat jasen - super.

V/V: Strangers

Za zaključek pa prejmemo neobičajno presenečenje, pri katerem ne boste priča ne punk rocku, ne melodičnem HCju, niti ne rocku, niti ne post HCju, ampak smeri eksperimentalnega ambienta in atmosfere. Omenjeno igranje od njih nisem pričakoval in lahko rečem, da so me fantje močno presenetili. Gre za enostavno, a hkrati kompleksno poslušanje, ki so ga v običaju izvajale skupine kova post metal/rock/drone skupine. Vrhunsko in poželjivo.

Time Heals nam v 5 skladbah ponudi nekakšno bolj odraslo verzijo skupine In-Sane, kljub podobnim skladbam. Da ne bo kdo razumel narobe, ne gre za kopiranje In-Sane, ker to je povsem druga skupina, ki se ovija v izobilju grenkih besedil in melodično melanholičnih poletnih ritmih.

Dojemajte jo kot nadgradnjo skupine In-Sane, nekaj povsem običajnega, a hkrati povsem drugega.

twitter facebook