recenzije

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

banner
banner

recenzija

23. 2. 2014  Drudkh & Winterfylleth - Thousands Of Moons Ago / The Gates  (Season Of Mist Records, 2014)
To pa se pri trenutni izdaji ne zgodi, saj gre pri Drudkh in tudi pri Winterfylleth za zelo kakovostno igranje, ki je priporočljivo bolj od originalov samih (tako pač je).

Kot napovedano, je končno pred nami album ukrajinskih gospodarjev lastne usode Drudkh ter angleških nostalgikov Winterfylleth, ki skozi svoj atmosferičen black metal širijo ponos in zgodovino svojih prednikov (logično za black metal skupino).

Torej obe skupini imata za seboj precej pester izbor albumov in so že znani po celotni obli, kar pomeni, da vsem black metal navdušencem ni potrebna kakršnakoli razlaga o skupini.

Album, narejen s skupnimi močmi se deli na dva dela, in sicer prvega Thousands Of Moons Ago, za katerega so odgovorni Drudkh ter drugega The Gates, katerega pa skrbno varujejo Winterfylleth.

Prvi del sestavljajo tri skladbe, in sicer...W Krainie Drzew (Hefeystos), Ten, Který Se Vyhýbá Světlu (Unclean) ter Recidivus (Sacrilegium).

Kot vidite sami, gre pri vseh treh skladbah za priredbe skupin, pri katerih Drudkh navajajo, da so močno prisostvovale pri navdihu kreiranja skladb Drudkh. Vse tri navedene skupine se vrtijo v black metal vodah, in skladbe, katere so Drudkh priredili, vsebujejo originalnost, ki je slišana pri matičnih skupinah, a hkrati se še vedno začuti tisti pristen in dotičen Drudkh pridih, ki pa iz osebnega stališča zadevo naredi boljšo, kot je original sam.

Pri določenih glasbenih segmentih, se zadeva preoblikuje v atmosferičen black metal, katerega pa pri originalni verziji ni slišati in ravno to zadevo precej popestri.

Gre pri vseh treh za dobroto verzije Drudkh in pri tem vemo, da to ne pomeni nič slabega.

Pa mogoče še en ''spoiler alert'', in sicer boste vse tri skladbe prejeli tudi na njihovi trenutki izdaji Eastern Frontier In Flames, na katerem se bo nahajala še ena priredba (od skupine Master's Hammer) in pa dve že slišani skladbi (Fallen Into Oblivion ter Ashes – obe iz EP albuma Anti-Urban).

Je pač album priredb in dveh skladb, ki v preteklosti niso prišle toliko do izraza (razen pri ''die-hard'' oboževalcih).

Druga stran albuma The Gates pa pripada, kot rečeno, Winterfylleth in skladbi The Gates, priredbi skupine Hate Forest.

Ne glede na to, da nisem kakšen pretiran oboževalec precej radikalne skupine Hate Forest, me The Gates v izvedbi Winterfylleth dodobra preseneti.

Od originala se seveda razlikuje v smeri, da pri Winterfylleth zadeva vsebuje malce več tistega zastrašujočega vokala, ki je prisoten pri vseh albumih skupine in pa seveda mogoče malce več tistega odtujenega tavanja skozi atmosfero v obliki black metala.

Je pa prisoten en velik minus, in ta je enake narave, kot pri ostalih skupinah, ki izdajo EP oz. split, saj gre samo za eno skladbo, kar pa ne poteši moje ''žeje'' za Wintefylleth poslušanje.

Thousands Of Moons Ago/The Gates je pač tisto, kar od priredb lahko pričakuješ in ima lahko samo dva rezultata, in sicer ali bodo priredbe v redu oz. super, tako da si v tem primeru album kupiš tudi v fizični obliki. Po drugi strani pa lahko obe skupini streljata v temo in je album ''podn od podna'', kar pa prinese mrzel tuš za vsakega poslušalca (lahko tudi zlati – odločitev je vaša).

To pa se pri trenutni izdaji ne zgodi, saj gre pri Drudkh in tudi pri Winterfylleth za zelo kakovostno igranje, ki je priporočljivo bolj od originalov samih (tako pač je).

twitter facebook