recenzije

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

banner
banner

recenzija

2. 7. 2014  Litostrojska Darkbluz Experyment - This is How You Remind Me ov Dopesmoker   (samozaložba, 2014)
Prisluhnite in naj vaše duše odplavajo, ker to je edino sranje skozi katerega boste odprli svoje tretje oko.

Stopi k meni, otrok greha, hčer nečistoče, sin perverzije, podaj mi roko, da si preneseva energije in prisluhni skeletu kreacije, katerega zvezde so poimenovale This is How You Remind Me ov Dopesmoker in spoznaj, da čas ne obstaja, da vse je eno in da narava govori z nami skozi glasbo.

Prisluhni kreaciji, sprosti se, ljudje okoli te ne opazijo, te ne sodijo, te ne poznajo, ker te ne vidijo in ti ne vidiš njih, ker ne obstajajo. Nimaš telesa, si samo eterična prezenca, ki se giblje skozi glasbo. Ne čutiš oblek, ker ne obstajajo. Tvoje kože ni, ker je ne potrebuješ. Tvoji notranji organi, ujeti za rešetkami kosti, so samo sojetniki v trajnem in razpadajočem se okvirju nesreče.

Obstajaš samo ti. Ne tvoje telo, ne tvoja lastnina, ne tvoja družba. Ti. Tvoja duša. In potuje po harmonijah, ki jih je ustvaril dar Litostrojska Darkbluz Experyment.

Litostrojska Darkbluz Experyment niso glasbena skupina. Niso kolektiv parih konkretno zadetih idiotov, ki mogoče spominjajo na največji dar našim očem ter mentalnemu maziljenju naših falusov ter poetičnih božjih moči vagin, temveč so sij svetlobe, tam, kjer svetlobe ni. So dež tam, kjer vode ni. So zrak tam, kjer je vakuum. So spolni odnosi v Jovotovem življenju. So talent tam, kjer se cover bandi družijo.

This is How You Remind Me ov Dopesmoker je več kot glasbeni album. Je več kot ena genialno repetitivna pesem, ki bi jo neuka ter nerazsvetljena duša razumela kot “za popizdit grozna pizdarija” in mogoče bi kakšen nedelujoč um znal rečti, da bi raje gledal porno maraton, ki vsebuje posnetke njegove matere, družinskega psa ter nič hudega slutečega klarineta, kot pa da bi prisluhnil Litostrojcem. This is How je osnova našemu razumevanju našega obstoja, našega mesta na zemlji, v vesolju, znotraj časa. Vse.

Ustvarili so same sebe iz ničesar. Ustvarili so materijo skozi svoj zvok. Ne priznavajo Boga, ker so ustvarili sami sebe, glasbo in šele nato obstoj. Oni so Bogovi, a ne obstajajo, ker svojega lastnega obstoja ne priznajo. Edino priznanje, ki ga potrebujemo od njih, je glasba. Kozmične vibracije skozi katere vidimo preteklost, sedanjost in prihodnost v eni točki. Vidimo, da čas ni pomemben. Čas ne obstaja. Sami kreiramo svoj obstoj, če obstajamo ali ne.

Prisluhnite in naj vaše duše odplavajo, ker to je edino sranje skozi katerega boste odprli svoje tretje oko. Jaz sem razstvetljen, moja duša je prosta, naj bo še vaša in se rešite svojih okovov!

twitter facebook