recenzije

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

Sodom

Out of the Frontline Trench

hudic

Ne Ergo Dimittas

banner
banner

recenzija

12. 10. 2011  Darkest Hour - The Human Romance  (Century Media, 2011)
Ameriškemu kvintetu iz Washingtona je treba priznati, da niti s sedmim albumom ni odstopil od prvotno začrtanih smernic. Od prvega do petega albuma so se nadgrajevali, sedaj pa se držijo na tem nivoju. Gre bolj kot ne za stagnacijo, vendar pri DH to ne pomeni, da je slabo.

Ameriškemu kvintetu iz Washingtona je treba priznati, da niti s sedmim albumom niso odstopili od prvotno začrtanih smernic.

Od prvega do petega albuma Delivers Us so se nadgrajevali, sedaj pa se držijo na tem nivoju. Gre bolj kot ne za stagnacijo, vendar pri DH to ne pomeni, da je slabo.

V ospredju The Human Romance je godba, ki se zgleduje po At the Gates ali zgodnjih In Flames. Gre za thrashersko obarvane aranžmaje, ki so popestreni z melodičnimi vložki. Najde se tudi kakšen bolj umirjen, melanholičen komad, kot je Love as a Weapon, vendar je poslušalec večinoma deležen udarnih in hitrih skladb, kot so The World Engulfed in Flames, Your Everyday Disaster, Man & Swine, na švedsko Göthenburg sceno pa spominjata Savor the Kill ter Purgatory. Proti koncu albuma pride do inštrumentalne skladbe Terra Solaris, s katero bi se DH lahko poslovili, vendar pride do še enega udarca z Beyond the Life You Know.

Album deluje (po mnogih poslušanjih) bolj dodelan kot prejšnji album The Eternal Return; aranžmaji so daljši, več je harmonij ter vokal je bolj raznolik, kljub temu da gre za občasno uporabo čistega vokala.

The Human Romance bo oboževalcem pisan na kožo, čeprav ima najbolj spoliran zvok doslej, a vendar ostaja v konsenzu s prejšnjimi izdelki. V glavnem, če niste navdušeni nad novimi In Flames in ponavljajočimi se Amon Amarth, vam Darkest Hour toplo priporočam, ker Darkest Hour držijo šus, melodiko in dinamiko skupaj.

Avtor:
twitter facebook