recenzije

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

banner
banner

recenzija

16. 4. 2012  Municipal Waste - The Fatal Feast  (Nuclear Blast, 2012)
Še vedno pa bomo v besedilih srečali alkohol, bruhanje in zombije.

Na kaj pomislite, ko slišite Municipal Waste? Pivo, babe, žurka, poletje? Najbrž na vsaj 3 od naštetih stvari. Municipal Waste so band, ki zna poskrbeti za dobro žurko. Vsaj sodeč po koncertu na Bazenu pred nekaj leti.  Takrat so predstavljali Massive Aggressive, zdaj pa je tu naslednik, naslovljen The Fatal Feast.

Čeprav so zamenjali založbo, tektonskih premikov v glasbi ni zaznati. Svojega recepta se držijo kot pijanec plota. Na albumu nas pričaka 17 pesmi, vendar daljših od treh minut skorajda ni. Prav tako ne pričakujte balad, bend ga žge od začetka do konca.  Album ima tokrat vesoljski pridih, na kar kaže tudi podnaslov Waste In Space. Še vedno pa bomo v besedilih srečali alkohol, bruhanje in zombije. Zelo kul stvar je zvok plošče. Ta je zelo dober, vendar kljub temu zveni dovolj surovo, dovolj Municipal Waste.

Ostaja pa nek čuden občutek, kot da nas bend nateguje. Že kar nekaj časa niso ponudili ničesar resnično novega in drugačnega. Možno je, da sem samo jaz takega mnenja. Pravi fani MW verjetno niso pričakovali ničesar drugačnega. Poanta MW so itak koncerti in nova plošča je bolj kot ne izgovor za nove turneje.

Da razčistimo. The Fatal Feast je zakon! V 40 minutah poslušanja vam glava sigurno ne bo dala miru in če se pojavijo kje v bližini, je obisk koncerta obvezen!

twitter facebook