recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

recenzija

30. 10. 2015  Cryptopsy - The Book Of Suffering Tome Part 1  (samozaložba, 2015)
Cryptopsy z odličnim zvokom, ravno pravo dozo brutalizacije in taki, kot ste jih ljubili pred albumom The Unspoken King.

01. Detritus (The One They Kept) 
02. The Knife, The Head And What Remains 
03. Halothane Glow 
04. Framed By Blood

4 komadi, ki sestavljajo nov EP kanadskih Cryptopsy, vračajo vero v bend, ki je svet navdušil z demom Ungentle Exhumation, albumi Blasphemy Made Flesh, None So Vile (eden najbolj klasičnih brutal death metal albumov vseh časov!) ter Whisper Supremacy. Namreč, Kanadčanom ni bilo postlano z rožicami, čeprav so z vsakim albumom rušili tako konvencije death metal žanra kot meje človeških zmogljivosti. Od albuma And Then You'll Beg pa vse do leta 2012 samonaslovljenega ploščka so bobnar Flo Mounier (edini original član, ki vztraja že od prvega dne!) in ekipa včasih bolj, včasih manj uspešno obračali pozornost nase. Pri tem je seveda nekako najbolj izstopajoč bil eksperimentalni album The Unspoken King (ki je meni dejansko top), ki so ga najbolj pljuvali, a hkrati gre za enega najboljših dokazov, kako bend lahko vztraja v svoji viziji celotnem svetu navkljub.

Ko so nekaj mesecev nazaj bobnar Flo Mounier, vokalist Matt McGachy, kitarist Chris Donaldson (ki je album tudi produciral!) in basist Olivier Pinard objavili novico, da bodo izdali EP in da bodo zadeve glede izdajanja materiala vzeli v svoje roke, sem bil malce skeptičen, a po drugi strani skrivaj upal, da se dvomi ne bodo uresničili. Ko so Cryptopsy objavili prve delčke novega EP-ja, sem usta že raztegnil v nasmešek, zdaj pa preprosto ne morem storiti niti tega, saj čeljusti ne morem spraviti nazaj na mesto.

EP The Book Of Suffering Tome Part 1 je zmešan! Sound je perfekten (kolikokrat sem si želel, da bi tako dobro zvenel Whisper Supremacy ali pa And Then You'll Beg), za kar je odgovoren Jason Suecof iz Audiohammer Studios, ob njem pa tudi Alan Douches iz West West Side Studios. Vse se sliši ravno prav, kot se mora in še to - pesmi so tako dobro napisane, da se vam zdi, da poslušate čisto navadne komade, ki gredo zlahka v uho, medtem ko se zadaj pri vsakem inštrumentu dogajajo pravi tornadi menjavanja tempa, not, sekvenc in ne vem še vse česa. Vokalno je mladenič iz Kanade končno zadel odlični miks Lord Worma ter Mikea DiSalva - in nima clean vokalov, vse skupaj pa kaže Cryptopsy v ravno pravi meri - 4 komadi so več kot dovolj, da vam dajo vedeti, da so nazaj in - glede na vizijo - točno tam, kjer so vedno morali biti.

Odločitev, da bodo material izdajali v obliki EP-jev, je vsaj po prvem EP-ju sodeč - odlična! Upam, da ostali EP-ji ne bodo razočarali. 

O-dlično!

twitter facebook