recenzije

Voidsphere

To Call / To Speak

Rammstein

Untitled

Fvneral Fvkk

Carnal Confessions

Korn

Nothing

Malorshiga

Kvlt ov Vitis et Olea

Vitriol

To Bathe From The Throat Of Cowardice

Mgła

Age Of Excuse

Slipknot

We Are Not Your Kind

Dekadent

The Nemean Ordeal

Bad Religion

Age Of Unreason

Vltimas

Something Wicked Marches In

Behemoth

I Loved You At Your Darkest

Več izvajalcev

Menhir

Benighted

Dogs Always Bite Harder Than Their Master

Cryptopsy

The Book Of Suffering - Tome II

Aborted

Terrorvision

Embassy 516

Correlation

Kevlar Bikini

Rants, Riffage, and Rousing Rhythms

banner
banner

recenzija

24. 4. 2015  Meduzalem - The Art Of Suspended Judgement  (samozaložba, 2015)
Gre za unikat oz. tisto izdajo, ki se je ne ocenjuje ampak samo obožuje.

Primorska glasbena scena je ponovno obrodila novost, ki tokrat sliši na ime Meduzalem (za lažje razumevanje… Jeruzalem + Meduza = Meduzalem).

Ne glede na to, da je skupina nova oz. na novo sestavljena, vidimo pod drobnogledu, da gre pri Meduzalem za osebke, ki so v preteklosti že bili prepoznavni iz predhodnih skupin in sicer so ti osebki Matjaž Karlovčec (Campo Krizi, EBFAD, Hiram, Suisound), Blaž Kocina (Low Peak Charlie) in pa Rok Soczka Mandac (Suisound, Corkscrew).

Pri prvencu The Art Of Suspended  Judgement skupina navaja, da prejmemo »ples Alejandra Jodorowskega, Ingmarja Bergmana, Velikega Lebowskega in izročilo Davida Bowieja«, kar sicer v prebranem smislu nima lahke predstave v slušnem pa po slišanem naredi zadevo povsem jasno.

V 6 skladbah nam trio ponudi precejšen zalogaj eksperimentalnih vnosov, ki nihajo iz lahkega pa vse do težkega poslušanja.

Npr. pri skladbi Rebellion Ritual prejmemo čaščenje skupine Faith No More, kot tudi Rage Against The Machine (pa tudi zgodnja leta Red Hot Chilli Peppers), kjer izpeljejo alternativno/idilično sprehajanje skozi zvoke 90-ih.

Sicer so Faith No More prisotni na celotnem albumu, nekje malce manj nekje malce več. Malce manjša doza je razvidna pri skladbi Tea From Mars, kjer že omenjenih Faith No More, Meduzalem dodajo še nežnejši alternativni zalogaj skupine Incubus, kot tudi večji del progresivnosti skozi prepoznavanja Rush.

Album The Art Of Suspended  Judgement ni v rangu skupin, kjer lahko poslušalec reče ali je dober ali slab. Gre za unikat oz. tisto izdajo, ki se je ne ocenjuje ampak samo obožuje.

1. PopVamp

2. Grindermann

3. Spastic Fuck

4. Rebellion Ritual

5. Tea From Mars

6. The Art of Suspended Judgement

https://meduzalem.bandcamp.com/album/the-art-of-suspended-judgement

twitter facebook