recenzije

Benighted

Dogs Always Bite Harder Than Their Master

Cryptopsy

The Book Of Suffering - Tome II

Aborted

Terrorvision

Embassy 516

Correlation

Kevlar Bikini

Rants, Riffage, and Rousing Rhythms

Zlobnik

Zlobnik

Nightbearer

Stories From Beyond (EP)

Carnation

Chapel Of Abhorrence

Grob

Metanoia

Immortal

Northern Chaos Gods

Dalstroy

Bite the Spirit

The Canyon Observer

NØLL

Within Destruction

D E A T H W I S H

AmenRa

VI

Carpenter Brut

Leather Teeth

Watain

Trident Wolf Eclipse

Vasko Atanasoski

Pazi kuče

The Stone

Teatar Apsurda

banner
banner

recenzija

12. 11. 2018  Aborted - Terrorvision  (Century Media, 2018)
Hitro-hitreje-Aborted!

Že nekaj let je tega, kar sem si zares privoščil čas za poslušanje Aborted, benda, ki se mi je v srce usedel predvsem z albumoma Goremageddon ter The Archaic Abbatoir. Vem - rekli boste, da je res dooolgo tega in da ni prav, da sem spregledal njihove albume a la Global Flatline, Retrogore itd., ampak drugače ni šlo. Včasih je treba iti stran, da bi nekoga zares pogrešal - in spet vzljubil.

Veseli mi, da mi je Terrorvision bila všeč že od prve note naprej. Na brutalnosti bend z leti ni izgubil čisto nič - kvečjemu še bolj furiozni so. Dejansko je Terrorvision res hiter album, tako bobnarsko, kot kitarsko in tudi vokalno. Bend ni na steroidih - bendu se je čisto zmešalo. 

Poleg uspešnega melodičnega in brutalnega miksa je fajn slišati, da so z leti Aborted res izpopolnili umetnost pisanja dobrih pesmi. Pesmi gredo hitro v uho, čeprav zvenijo na prvi posluh kaotično in hrupno - ampak že po nekaj trenutkih je jasno, da plasti udarcev in drgnjenj po strunah ter glasilkah skrivajo prave dragulje. Hitro-hitreje-najhitreje Aborted ali pa počasno-počasneje-masivno-morbidno - in še vedno zelo Aborted. Tudi vokalne linije so zanimive, slišijo se tudi razni gostje, sodelovanje s Travisom Ryanom iz Cattle Decapitation na prejšnji studijski stvaritvi pa se tudi pozna predvsem v res dobrih in morbidnih Svenchovih krikih.

Vse skupaj je Aborted, kot mora biti. Hitro, brutalno in hkrati nalezljivo ter melodično. Nujno je treba tole iti pogledat jutri v Orto.

twitter facebook