recenzije

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

banner
banner

recenzija

9. 10. 2012  Revocation - Teratogenesis  (Scion Audio Visual, 2012)
Skupina ostaja tehnično dovršena, v skladbe zna vplesti še druge glasbene žanre, a vendar skladbe ne gredo tako hitro v uho kot poprej.

Medtem ko se je scena natrpala z raznimi metalcore, deathcore bendi ter bendi, ki se šlepajo na oklicani »thrash revival«, je pri thrash/death zasedbi Revocation zanimivo, da niso zgubili pozornosti, ker naj bi delali po preverjenem receptu. Po lanskoletnem dobro sprejetem albumu Chaos of Forms se Revocation vračajo z novim studijskim izdelkom, Teratogenesis, ki pa je le EP.

Na izdelku se predstavlja novi basist Brett Bamberger, ki je prevzel dolžnosti Anthonyja Bude, ki je bil znan predvsem po bolj krulečem vokalu, medtem ko kitarist David Davidson še vedno muči svoj thrashersko obarvani renčeči vokal. Revocation na Teratogenesis ostajajo polni agresivnosti in tehničnosti. Same strukture so dinamične in zanimive. Tudi ritem sekcija ne popušča. Težava tega EP-ja je, da same skladbe ne izstopajo tako kot na prejšnjih izdelkih. Revocation imajo sedaj že od Chaos of Forms uradno dve kitari, a kakih izstopajočih dvoglasij ni moč zaznati. Z izjemo zadnje skladbe Bound by Desire vse skupaj deluje kot ostanek skladb prejšnjega izdelka, ki jih je skupina posnela z namenom, da ostane aktualna.

Zaupanje v Revocation ni ugasnilo. Skupina ostaja tehnično dovršena, v skladbe zna vplesti še druge glasbene žanre, samo skladbe ne gredo tako hitro v uho kot poprej. Nedvomno je izdelek vreden poslušanja, ker idej Revocation ne primanjkuje napram mnogim modernim zvarkom.

Avtor:
twitter facebook