recenzije

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

banner
banner

recenzija

22. 9. 2013  Svffer - Svffer  (Vendetta Records, 2013)
Kratek opus za daljšo dobo časa.

Do skupine Svffer sem prišel povsem po naključju, in sicer po klasičnem pristopu prijatelja, ko mi je rekel, '' a si slišu za Svffer?''

Seveda je bil odgovor ne in nadaljevanje je bilo povsem pričakovano, ''to morš slišat, kr je šus, pa še člani Alpinist so notr!''.

Kot prvo sem pomislil, da zadeva ne more biti slaba, če so člani Alpinist v skupini, in tako si zavrtim istoimenski album prvič…

Prva sekunda poslušanja in že se začne norenje vse povprek. Skladba This Life/A Curse te ne pusti dihati, je jezno mešanje HC punk/grindcore/power violence žanrov, v kateri vokalistka pokaže svoje sposobnosti krikov. Neverjetno in pa povsem nabito z energijo.

Skoraj dve minuti norenja in čiste agresije.

Preostale 3 skladbe pa na podoben princip, le da se žanrsko zadevo pri vsaki skladbi preobrne, npr. pri Misfit bolj power violence in ''zmetaliziranega'' HCja, Isolation malce več grindcore ter crust žanra in pa pri zaključni Walls malce več HC punka in pa power violence.

Po končanem prvem poslušanju je prva misel dobro in nad povprečjem, pri drugem pa ti da malce več za razmišljati.

Ponovno slišane 4 skladbe ti po kratkem predihu in enakim zaporedju skladb da vedeti, da ni vse skupaj samo nad povprečjem, ampak vrhunsko, ker šele po drugem poslušanju, začutiš željen bes in jezo v enem.

Neuničljivo!

Komplet 4 skladb ti ponudi manj kot deset minut čiste destrukcije uma in hkrati tudi pohištva v habitatu, kjer prebivate.

Je kombinacija skupin, kot so Jungbluth, Negative Standard, Rise And Fall, Children Of God, …., ki vam bodo nedvomno dvignile agresor na 10 (od 10) in pa željo po destrukciji na 20 (10).

Kratek opus za daljšo dobo časa.

twitter facebook