recenzije

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

banner
banner

recenzija

8. 6. 2014  Brutality Will Prevail - Suspension Of Consciousness  (Siege Of Amida Records, 2014)
Rezultat? Prvinsko dober in unikaten.

Izgubiti pevca, ki je nekakšna gonilna sila že od samega začetka, je težko in večkrat se tudi zgodi, da odhod pevca pomeni tudi odhod določenega procenta oboževalcev. Sicer moram priznati, da za odhod nisem niti vedel in sem pri prvem poslušanju albuma Suspension Of Consciousness malce čudno pogledal, ker nisem vedel, ali se je (bivšemu) pevcu Ajay spremenil glas, ali pa je namen skozi produkcijo zadevo malce spremeniti.

Seveda sem po določeni količini skladb zadevo preveril in uvidel, da je od leta 2013 novo čaščenje temnih sil, imenovano Brutality Will Prevail Louis Gauthier iz skupine Breaking Point. Kaj se je dogajalo in zakaj je prišlo do menjave pevca oz. zakaj se je Ajay odločil za odhod nisem niti preveril in me po resnici povedano niti ne zanima, saj me prvotno bolj zanima album oz. glasba, kot pa razlogi za odhod enega člana.

Noviteta iz štaba Brutality Will Prevail, imenovana Suspension Of Consciousness, nam po formuli predhodnih albumov ne prinaša ne vem kakšnih novosti, v bistvu je sprememba vidna tu pa tam skozi določene elemente pri določenih skladbah, ampak to je tudi to.

Težki mosh momenti so še vedno ključni momenti pri glasbi in to tudi dokazujejo pri praktično vsaki skladbi. Prej omenjena malenkostna instrumentalna sprememba je recimo najbolj vidna pri Back To The Earth ter Martyr-Anxiety.

Dobro, že pri predhodnih albumih smo uvideli, da fantje radi mešajo hitre HC dele z doom/sludge igranjem, ampak tokrat je zadeva malenkost hitrejša in pri sludge momentih bolj počasna ter bolj udarnejša. Je pač klasičen pristop do glasbe, kateremu smo bili priča že v preteklosti.

Tokrat se bolj kot na instrumentalne segmente zanašam na vokal, ker konec koncev je menjava bila ključnega pomena za album (ali ni vedno?!).

Gauthier se od Ajaya razlikuje, kot vsi vokalisti, vendar ta razlika je realno gledano precej minimalna, saj kot sem pri uvodu poudarjal, nisem bil ravno prepričan, ali je to on ali ne, ampak se je, kot rečeno, izkazalo, da ni.

Dokaz, da so se preostali člani zasedbe Brutality Will Prevail dobro odločili za Gauthierja, je vidno pri skladbah, kot so Abandon ter Escapist.

Rjovenje je le rjovenje, ki ga vsak posameznik odpelje po svoje in lahko rečem, da jo je nova pridobitev oz. nadomestitev Ajaya izpeljal super in brez kakšnih napak. Tudi tisti čisti ''Phil Anselmo'' vokali so presenetljivo dobri in spremljava ob renčavih segmentih je tudi super.

Rezultat? Prvinsko dober in unikaten.

Pri nekaterih preostalih recenzijah sem prebral, da je album Suspension Of Consciousness šibek in monoton album, ki ne dosega željenega uspeha.

S tem se osebno ne strinjam, ker verjamem, da boste prejeli vse tisto, kar ste slišali v preteklosti v malo drugačni luči.

twitter facebook