recenzije

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

banner
banner

recenzija

28. 4. 2013  End Reign - Suicide Collection  (Witch Hunter Records, 2013)
Zbirka samomorilskih skladb je po eni strani super album za vse tiste, ki skupine ne poznate in ob poslušanju albuma prejmete praktično vse, kar so End Reign do sedaj naredili, po drugi strani je pa za tiste, ki jo že poznate, dobra iztočnica, da si zadevo ponovno poslušate, ker verjamem, da marsikdo omenjenih skladb že dolgo ni slišal.

Ok, po naslovnici sodeč si bo marsikdo od vas predstavljal, da gre za black metal album in hkrati tudi za black metal skupino. Kot vidite, je naslovnica črnobela, se pravi 35 % odstotkov kriterija ustreza sklepu, da je to že black metal izdelek. Potem na njej najdete pentagrame, obrnjene križe..., kar nas pripelje že na 60 %, za zaključek pa na njej seveda najdemo tudi rogatega gospoda, ki ima namesto stopal kopita - seveda je govora o Satanu samem.

Gledano po procentih je tole vizualno že 90 % black metal, ostalih 10 % odstotkov pa sodi v thrash metal vode, ker End Reign ne zveni kaj preveč black metalsko. Torej bi lahko rekli, da gre za black/thrash izdelek iz srca teme.

Nauk uvoda?

Videz vara. Ne glede na to, kakršnokoli naslovnico imajo skupine, vedno je zadevo potrebno preveriti!  (sem mislil, da smo se to že naučili ob poplavi bendov a la Carnifex – op. ur.)

Pri End Reign boste našli izredne malenkosti zgoraj navedenih žanrov, kajti okvirno gre tukaj za HC-izdelek, ki za razliko od težkega življenja zajema religijsko in okultno tematiko (seveda tudi teme mej človeškega uma) in se bolj ali manj osredotoča na preigravanje okultnih HC-skupin.

End Reign verjetno večini izmed vas predstavlja neznanko in naj vam povem, da ne bi rabilo biti tako, kajti fantje so v svoji kratki 3-letni zgodovini postregli že z dvema izdajama (super split izdelkom s skupino Alaska, imenovan Baphomet (2010) ter istoimenskim albumom End Reign leta 2011).

Torej, kaj nam prinaša trenutna izdaja Suicide Collection?

Tista manjšina, ki pozna skupino, ve, da je album v celoti samo zbirka skladb, katere so do sedaj že izdali, ampak tukaj ne gre recimo samo za skupaj nametane skladbe, bend namreč ponuja tudi dve na novo posneti skladbi.

Samomorilski skupek skladb odpre skladba Sacrifice, kjer instrumentalno dobimo super mešanje skupin, kot so Rot In Hell, Integrity, Creatures …, skratka HC-skupine, ki so dušo prodale hudiču. Precej napeto in ''jebeno'' temačno.

Da o vokalu niti ne govorimo, kajti že pri prvih krikih začutimo tisti votel depresiven lajež, ki zadevo samo še nadgradi in željo po večkratnem  poslušanju podvoji.

Prej omenjena noviteta pa je skladba Release the Wolves 2012, kjer se že poznana skladba preoblikuje v še bolj temačno popotovanje.

Pri omenjeni izdaji je lažje najtivrhunce, kajti gre za tiste skladbe, ki so praktično že bile označene kot vrhunci prejšnjih izdaj, se pravi Abyss, Horror, Azrael ter The Great Fall.

Vse omenjene skladbe pokažejo in dokažejo, da recimo še vedno obstajajo mladi upi in nekakšno nadaljevanje HC-skupin po načelih Integrity.

Zbirka samomorilskih skladb je po eni strani super album za vse tiste, ki skupine ne poznate in ob poslušanju albuma prejmete praktično vse, kar so End Reign do sedaj naredili, po drugi strani je pa za tiste, ki jo že poznate, dobra iztočnica, da si zadevo ponovno poslušate, ker verjamem, da marsikdo omenjenih skladb že dolgo ni slišal.

twitter facebook