recenzije

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

Sodom

Out of the Frontline Trench

hudic

Ne Ergo Dimittas

banner
banner

recenzija

22. 7. 2012  Face Reality - Strong Survive EP  (Back to Back Records, 2012)
Če so fantje oboževalci skupin Minor Threat, Youth of Today in tudi novejših Have Heart, potem se bo v večini zadeva vrtela okoli »straight edge« življenskega stila in pa moči, vendar ne v smislu, kdo je močnejši in čigav oče se lahko kosa z Bruceom Willisom, ampak v smislu moči življenja oz. kot bi Trubar rekel ''Stati inu Obstati''.

Tukaj vam verjetno že naslovnica pove več kot celoten opis albuma in skladb na njemu. Seveda je govora o HC-ju nove šole, pomešanem s staro šolo. Pa tudi, če vam je zgodba praktično že jasna in vas ozadje skupine niti ne zanima, se bomo malce ustavili pri skupini, ki vam hoče dopovedati, da je dobro, da se soočite z realnostjo ... govorimo o sinovih Philadelphie, Face Reality.

Skupina, ki deluje od leta 2008, je za seboj pustila nekaj skladb, ki niso povsem prepričale moja ušesa in verjetno, če sem iskren, se tudi ne spomnim, katera skladba je bila točno od njih, dokler nisem pred kratkim odkril, da so Face Reality izdali EP izdelek, imenovan Strong Survive. Kot prvo se nisem hotel spuščati v neke nove skupine, katere ime sem slišal par let nazaj, vendar sta me naslov albuma in naslovnica nekako le prepričala v poslušanje. Kot drugo, pred poslušanjem sem videl minute celotnega albuma in bil pozitivno presenečen, kajti zadeva je dolga približno 9 minut (kar pomeni manj kot prva skladba na albumu od Darkthrone A Blaze In the Northern Sky). In seveda pomislek - tudi če bo album slab, mi ne bi vzel niti ure poslušanja, ampak le 9 minut, ravno toliko časa, kot da bi si pripravil kavo ter pospravil mleko in sladkor nazaj v omaro (odvisno kakšno kavo obožujete in koliko sladkorja imate radi v skodelici).

Čeprav si nisem kaj preveč dosti mislil o skupini, me je že pri prvi skladbi It's Us prijelo, da bi uničil mizo tako, da bi skakal iz nje na tla. Najprej 7 sekund piskanja kitar, potem pa samo hitrost in HC, kot se spodobi. Gre za dober primer tega, kako je najboljše mešati staro in novo šolo vsega, kar sliši na ime HC. Igranje zvrsti je definitivno inspirirano pri skupinah, kot so Minor Threat ter Youth of Today z malenkostno bolj agresivnim pristopom. Kar se pa tiče vokalov, pa je definitivno občuten vpliv skupin poznih 90-ih (mogoče najbližje Have Heart). Čeprav je 50 sekund dobesedno zadovoljilo HC potrebe in je bil album že dobro ocenjen, pa pride na vrsto Answer the Call.

Dinamičen in predvsem ''Youth of Today-evski''. Vokalno pa je zgodba enaka kot pri prvemu. Ampak nič ne de, pri HC-ju se ne išče eksperimentalnih voda. Najbolj pa me je presenetila skladba Strong Survive , ne preveč hitra ali HC punk obarvana, ampak srednje hitro, mogoče bolj ''rockersko'' bobnanje, vse ostalo pa je precej podobno prvemu Have Heart EP-izdelku. Kar se tiče glasbe, je vse na vrhuncu, kaj pa besedila? Verjetno vam je jasno. Če so fantje oboževalci skupin Minor Threat, Youth of Today in tudi novejših Have Heart, potem se bo v večini zadeva vrtela okoli »straight edge« življenskega stila in pa moči, vendar ne v smislu, kdo je močnejši in čigav oče se lahko kosa z Bruceom Willisom, ampak v smislu moči življenja oz. kot bi Trubar rekel ''Stati inu Obstati''.

Če ste že rahlo za časom in potrebujete svežino v svoji zaprašeni kolekciji HC-izdaj, je Strong Survive obvezen in vreden vsakega centa.

twitter facebook