recenzije

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

banner
banner

recenzija

12. 8. 2012  Ringworm - Stigmatas In the Flesh  (A389 Recordings, 2012)
Gre za dober in premišljen izbor skladb, super ozvočenje ter dobro vzdušje.

Ringworm ni potrebno nič predstavljati, prebirali ste 2 recenziji (če jih še niste, hitro v zgodovino profanity, in si takoj prebrati vse), v katerih je bilo jasno napisano, kaj preigravajo (mislim, da tukaj ne bi smelo biti kakršnekoli pomote), zakaj so tukaj in kam vse bodo še prišli (tudi tukaj vemo, o čem govorim, kajne ?!) in če ste vse skupaj že pozabili, naj vam na hitro ponovim, da gre za legendarno skupino, ki je botrovala in je bila sokrivec za Holy Terror gibanje in glasbo.

In tokrat se vračajo z njihovo prvo ''live'' izdajo, katera je bila posneta 2 leti nazaj na A389 2010 Anniversary Show (The Show That Ends the World) in sliši na ime Stigmatas In the Flesh.

Takoj, ko si zavrtimo album Stigmatas In the Flesh, je zadeva že jasna. Prvo nas v uvodu Human Furnace pozdravi, kot da smo bili praktično na koncertu in že pri temu se zavemo, da tukaj kakršnegakoli hreščanja ne bo, kajti zvok/igranje inštrumentov je nenormalno kvalitetno in profesionalno izpeljano.

Takoj po uvodnem nagovoru in pozdravu se Ringworm spravijo na delo in takoj zaslišimo že znane melodije ter skladbo Birth Is Pain. Kar je jasno že pri prvem tonu, vemo, da bo album v celoti prekleto dober, kajti omenjnena skladba (in hkrati tudi album ), je preigrana v tako dobrem ambientu, da poslušalec težko verjame, da je bilo vse to posneto v živo. Dobre in hkrati plus točke pri Birth Is Pain pa so še vokali, ki jih dodajo ostali člani skupine, ki krike pevca samo še utrdijo. Klasika, milina, dobrota in pa jeza!

Takoj po uvodnem Birth Is Pain nas doleti ponovna klasika, imenovana The Promise, in brez kakršnekoli pavze Ringworm začnejo igrati in trgati duše navzočih na koncertu, brez komentarjev in pa moja žalost zaradi neprisotnosti na koncertu!

Dobro izbiro skladb za album v živo definitivno potrdijo tudi skladbe novejših izdaj, kot so No One Dies Alone, Ninth Circle, Justice Replaced By Revenge, pri katerih sem ponovno ostal brez besed. Pohvalno!!

In če je že celoten album super, nam zaključek samo še popestri skladba Urine, katera vključuje začetke vseh stilov, od tistega primitivnega prvega vala black metala, potem thrash napad iz zlate dobe vseh thrash skupin in pa HC iz 90-ih. Sedaj si pa predstavljajte, da je vse to odigrano v živo in brez napak. Seveda neverjetno, ampak je resnično!!

Gre za dober in premišljen izbor skladb, super ozvočenje ter dobro vzdužje.

twitter facebook