recenzije

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

banner
banner

recenzija

4. 4. 2014  Iron Reagan - Spoiled Identity  (samozaložba, 2014)
13 komadov v 7 minutah! Deri!

Ameriški crossoverjevci Iron Reagan, ki v svojih vrstah združujejo člane Municipal Waste, Darkest Hour itd., so te dni izdali EP Spoiled Identity, ki ga na svojem Bandcampu ponujajo zastonj – link!

Če mislite, da gre za kar eno zmes buke, se motite. Vsak komad ponuja res dobre riffe, super ritme in tisti značilen vokal Tonyja Forreste, zaradi katerega takoj pomislite na Municipal Waste, čeprav riffaža ponuja še vse drugo, kar ste lahko spoznali, če ste se kdaj poglobili v diskografsko in geografsko bogat žanr crossovra. No, da ne bi imeli v glavi ves čas Municipal Waste, so Tonyju dali malce distorzije, tako da takoj pomislite na Toma Arrayo v Undisputed Attitude albumu od Slayer (tisti, ki ga true metalci zanikajo, ker so gor pač priredbe HC, punk in crossover bendov).

Poleg tega pa so na EP-ju prisotni vsaj še trije drugi vokalisti, ki pa žal niso razkriti na Bandcamp profilu. Za enega se mi zdi celo, da je Travis Ryan iz Cattle Decapitation, a ne bi dal roke v ogenj.

Vokal pa ni edina zakon stvar. Riffaža je mojstrska. Resda je čisti hommage bendom Cryptic Slaughter, DRI, The Accüsed, Attitude Adjustment, Impulse Manslaughter itd., ampak to je kul, ker taki riffi res vedno palijo. In če se bojite, da bo stvar zalutala v neko nesmiselno nostalgijo, ki se vleče in vleče samo zato, ker se tako spodobi, vas Iron Reagan brcnejo direkt v jajca z dolžino komadov. Kako se lahko prenasitiš odličnega riffa, če cel komad mine v manj kot minuti (z redkimi izjemami)?!!

Družbeno kritični in zajebantski so že sami naslovi (Your Kid's An Asshole, One Showel Short Of A Funeral, Cops Don't Like Me I Don't Like Cops …), teksti pa so zelo razumljivi in že pri drugem poslušanju boste vse peli poleg, ako le imate pravo crossover dušo.

Odlična poteza v času, ko je vse treba plačati. Bravo, Iron Reagan – za nič denarja, maksimalno odlična mini plošča!

twitter facebook