recenzije

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

Sodom

Out of the Frontline Trench

hudic

Ne Ergo Dimittas

warkings

Reborn

gaerea

Unsettling Whispers

Challenger

Turned to Dust

Voidsphere

To Call / To Speak

Rammstein

Untitled

Fvneral Fvkk

Carnal Confessions

Korn

Nothing

Malorshiga

Kvlt ov Vitis et Olea

Vitriol

To Bathe From The Throat Of Cowardice

Mgła

Age Of Excuse

Slipknot

We Are Not Your Kind

Dekadent

The Nemean Ordeal

banner
banner

recenzija

2. 10. 2017  Več izvajalcev - Split  (Hellbound Records, 2017)
sem omenil kakovostno glasbo? Sem!

Od francozov Stuntman že precej časa nismo pisali, ne, ker nebi hoteli ampak, ker enostavno so si, kot skupina vzeli nekaj časa, da zadihajo in se ''nekoč'' vrnejo nazaj s polno paro glasbenih novitet.

Ampak tale polna para za sedaj prinaša le eno skladbo na skupnem albumu s sodržavljani Cowards.

Ampak konec koncev nič ne de bi se reklo po domače, važno, da imamo pred sabo novost, pri kateri že pred poslušanjem nekako pričakujemo kakovostno glasbo…. Ali pač?!

STUNTMAN

Torej t.i. ''francosko navezo'' odprejo Stuntman s skladbo Parish.

Skladba na moje presenečenje vsebuje precej poskočne ritme, ki dokaj hitro preidejo v tisti ''catchy'' moment, ki ti ostane v glavi še cel dan (sploh če si album poslušal navsezgodaj zjutraj).

Instrumentalno gre za tipično Coalesce igranje slično iz 90-ih, ki 2 minuti malce pospeši tempo a se, kaj hitro prelevi v mid tempo igranjem, ki smo ga pri Stuntman vajeni pri predhodnih izdajah.

Če bi se v tem trenutku vprašali še, kaj ponujajo vokali, bi lahko rekel samo v Jaka Bannona (Converge) – brez lepotičenja, samo agresivno kričanje brez pavze.

COWARDS

Na drugi strani Francije pa pridejo še Parižani Cowards in njihova kreacija Pulled Hair.

Kot prvo Cowards za razliko od Stuntman ponudijo povsem drugačno luč igranja. Pulled Hair vsebuje temačnost skozi mešanje sludge metala ter kaotičnega HCja (kot bi Seven Sisters Of Sleep vsebovali dele skupine Coalesce), ki se spoprime skozi nihilistična besedila ter nergavo močan vokal.

Teža sveta in morbidnost pri dobrih 4 minutah, ki težko dobi razlago v besedi.

Obe skladbi sicer vsebujejo svoj čar če ne drugega zaradi svojevrstnosti a si upam trditi, da mi Cowards le ponudijo malenkost več.

Mogoče zaradi večje usmerjenost negative, mogoče pa samo zaradi dejstva, da sem zadnje čase več preposlušal Cowards, kot Stuntman.

In če se pri koncu vrnemo na sam začetek… sem omenil kakovostno glasbo? Sem! Torej 2 skladbi čiste kakovosti, katero bo znal ceniti vsak oboževalec mračnih žanrov.

1.STUNTMAN – Parish

2.COWARDS – Pulled Hair

twitter facebook