recenzije

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

banner
banner

recenzija

26. 10. 2014  Of Feather And Bone & Reproacher - Split  (Crown & Throne LTD Records, 2014)
Agresivna senzacija!

Pri uvodu ne bom izgubljal besed, ker če ste pred kratkim prebirali recenzijo albuma Adorned In Misery skupine Of Feather And Bone veste, kaj vas posledično čaka pri sledeči recenziji (no razen o bendu Reproacher – člani skupine Primitive Man).

Uvodno nam destruktivno postopanje po agresiv nih žanrih ponudi trio Of Feather And Bone s skladbo Disbelief In The Absolute.

Če ponovim prvi stavek, lahko rečem, da gre za pričakovano igranje, ki povzroči hitrejše bitje srca. V prvih nekaj sekundah se zadeva obrača na ''metaličen'' HC izpred 20 let, ki asociira na Disembodied, a se kaj hitro prelevi v tisti pristen Pulling Teeth zvok, pomešan z občasnimi počasnimi sludge dodatki, ki ga dobro gojijo zadnji dve leti.

Agresivna senzacija!

Preskok na drugo skupino oz. na somišljenike Reproacher.

Ideološko nam pri skladbi The Endless Tide, Reproacher (sicer gre za člane zasedbe Primitive Man) ponudijo povsem identično gibanje, kot Of Feather And Bone, kjer nihilizem, bes in destrukcija ne najdejo počitka a se glasbeno malenkostno razlikuje.

Iz hitrosti predhodne zasedbe se najprej občuti bolj počasen ritem oz. nekakšen mid-tempo bobnanje, ki ga vseskozi držijo v krogu bolj ponazorjenih močnejših udarcih, ki jih v pogubi spremlja težina kitar, katere smo v preteklosti slišali pri negativnih HC skupinah, kot so In Cold Blood, Withdrawal, Homewrecker, …. , katere spremlja vreščeče hitro dretje, pomešano z renčavo pogubo – asociacija na Harm's Way.

Zgoraj naveden opis lahko uporabim tudi pri skladbi št. 3 Shrouded Spectre, kjer Reproacher zadevo še malce nadgradijo in sicer v smeri vokalnega nerganja, ki se malenkost približa Dwidovem apokaliptičnem renčanju.

Pri obeh skladbah je viden občutek napredka, kajti če si zavrtimo lanski album Nothing To Save slišimo, da se je zadeva, spremenila in so stopili v krog, kjer jim hitrost malce bolj ustreza.

Za kulten zaključek pa se vrnejo Of Feather And Bone s skladbo Hunted. Namesto, da bi uporabil frazo minuto molka, lahko tukaj rečem minuta kaosa. Vrne se hitrost, zlovešč vokal in pa en sam instrumentalno nihilističen sprevod, ki vodi v…. lepši svet (gledano iz vidika anti-religijskih inštitucij).

Deljeni album je ponoven dokaz, da je vredno izstopati in je vredno biti tam, kjer te oboževalci imajo najraje – brez pretiranih glasbenih sprememb in brez lepega videza in prepevanja o boljšem jutri.

twitter facebook