recenzije

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

Sodom

Out of the Frontline Trench

hudic

Ne Ergo Dimittas

banner
banner

recenzija

7. 10. 2012  Full of Hell & The Guilt Of... - Split  (A389 Recordings, 2012)
Prepustite se nihilizmu in sprejmite temo…

In ponovno je tukaj split izdelek izpod rok založbe, za katero je pričakovano več, kot le kvaliteta in kvantiteta, kajti govora je o A389 Recs.  In kaj so nam tokrat ponudili na A389? Govora je o split izdelku med Full of Hell ter za sedaj še neznano skupino The Guilt Of…

Pri Full of Hell besed ne bi izgubljal, saj ste praktično imeli priložnost skupino spoznati v intervjuju in prav tako pri recenziji split izdelka med Full of Hell ter Code Orange Kids.

Tokrat se bomo bolj osredotočali na The Gulit Of…, ker ne gre samo za novo skupino, ampak tudi za zanimovost znotraj skupine. Torej kdo ali kaj so The Gulit Of? In že pri prvem pomisleku lahko popravimo prvi stavek, kdo ali kaj sta The Guilt Of… ? Verjamem, da še vedno ne bo nič kaj preveč jasno, ampak da zadevo poenostavimo, duo sestavljata nihče drug kot Mike Williams, ki vam mora biti znan iz Eyehategod, ter Ryan McKern iz temačno obarvanih Wolvhammer. 

In kako magični dvojici uspeva delati ekstremno glasbo glede na pomanjkanje članov? Enostavno, gre za mešanje in izmenjavanje kitarskih prijemov in bobnarskih palčk od obeh posameznikov, glede ostalih inštrumentov pa je tukaj najbolj odgovorna ''power'' elektronika. In če zmešamo vse skupaj, dobimo The Guilt Of… ali povsem težko glasbeno smer.

Če se vrnemo nazaj na split album, nam obe skupini ponudita po eno skladbo in že vnaprej vam sporočam, da to ne bo ravno nežno za vaša ušesa, kajti priča boste ušesnih bolečinam in nenavadnemu piskanju v ušesih (odvisno od glasnosti slušalk, kjer boste zadevo poslušali).

Full of Hell dajo v tem primeru prednost skupini The Guilt Of…, tako da zanimiv duo prične z uvodom v album in skladbo Election Of the Severed Hand, katera se prične precej pričakovano. Hreščeče in počasno bobnanje ter kitarska distorzija nas popeljta do konec vsega razuma. Najbolj spominja na prve začetke skupin drugega vala black metala, precej težko in počasno, in potem bas linija ter prekletstvo se nadaljuje z znanim vokalom Mika Williamsa, ki se začne v skladbi ponavljati z besedilom You Will Never Hear Me Say This Again, A Blank Terrible Language …. Potem pa nas počasi

začne napadati prej omenjena elektronika, ki se samo stopnjuje in ko doseže vrhunec, se zgodi  totalen kaos in iz prej prepoznavnih vokalov Williamsa dobimo hreščeče vokale, ki ti prebodejo dušo in pri vsemu kaosu. Za dodatek pa nas spremljajo še zlobne kitare in nekakšna glasbena praznina v ozadju (mogoče kot duhovi v praznem prostoru – kakor za koga) in potem ... kar na enkrat konec! Kratko, a sladko!

Za zaključek albuma (druga skladba) pa nam Full of Hell postrežejo s skladbo Attrition Of The Elm Caw. Seveda je pri Full of Hell zadeva jasna, pričakovano preigravanje hreščečih vokalov in igranje z elektroniko, ki smo se jo privadili že kar nekaj časa nazaj. In tako je tudi pri Attrition Of The Elm Caw. Že pri samemu začetku je tista elektronika prisotna in počasi se začnejo nabirati tudi ostali inštrumenti. Tistih 5 minut je najbolj opisljivih in primerljivih z vrtincem vseh ekstremnih zvrsti. Za dodatek pa nam postreže še vokalist Dylan Walker, ki nam vokalno ponudi strah in histerijo. Bobni nas na trenutke močno spominjajo na black metal skupine in mogoče celo pri omenjeni skladbi naredijo boljši vtis, kot pri prejšnjih izdajah skupine. 

Split izdelek med Full of Hell ter The Guilt Of… je nujen za vse, ki iščete nihilistično obarvano temo in ''odfuk''.  Prepustite se nihilizmu in sprejmite temo…

twitter facebook