recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

recenzija

1. 6. 2014  Integrity & Vegas - Split  (A389 Recordings, 2014)
In I'm Bedazzled je ravno ta vez med thrash metalom ter HCjem, le da ta vsebuje dvojno dozo temačne častihlepnosti, kot smo jo bili vajeni do sedaj in vsaka dodatna beseda/opis je v tem primeru odveč.

Leto 2014 prav nič ne prizanaša krščansko usmerjenim skupinam, kajti pred nami je ponovno nov material bogokletnih Integrity, ki bodo tokrat svojo peklensko pot utrjevali z nemškimi častilci teme Vegas.

Album, ki se, kot večina deljenih albumov (če sta v igri dve skupini, seveda) deli na dva dela in prvi del pripada nemškim pripadnikom holy terror žanra Vegas.

Skupina je sicer v preteklosti že izdala 2 albuma in je prišla do tiste točke, ko jo vsi holy terror privrženci častijo, kot eno izmed najboljših, kar pa avtomatsko pomeni, da sodi med same velikane, kot so Integrity, Ringworm, Gehenna, ….

Vegas nam na split albumu, enako kot Integrity na drugi strani, ponudi eno skladbo, katera nosi ime Love Me (malce netipično ime za nihilistično obarvano skupino, ampak kakorkoli že, takšna je bila njihova odločitev) in se vrti po preverjenem recept predhodnih izdaj.

Love Me je ena izmed tistih kreacij, katere se recimo obračajo na identično igranje, kot vsemogočni Integrity v prvih letih. Poznavalci in poslušalci skupine Integrity vemo, da so skozi leta Dwid in prijatelji malce eksperimentirali skozi ostale temačne žanre, kot so doom ter black metal (med drugimi), ampak tiste začetne kreacije pa so tvorile tisto, kar poznamo pod metallic HC.

In ravno ta metallic HC proizvajajo tudi Vegas pri skladbi Love Me. Vokal sicer je identičen Dwidovem rjovenju in tudi instrumentalno je zadeva precej lična Integrity in lahko rečem, da je edina razlika pri skladbi Love Me, ravno država.

Super izvedena skladba in dobrota za vse privržence skrivnostne smeri HC žanra.

Na drugi strani albuma pa nam starešine črne strani HCja ponudijo skladbo I'm Bedazzled. Če sem v zgornjem odstavku omenjal eksperimentiranje skozi leta, kot ste videli pri letošnjih izdajah Integrity, se možje pri malih izdajah vračajo nazaj na ero For Those Who Fear Tomorrow ter Humanity Is The Devil, kjer pa sami lahko sklepate, da gre za metallic HC z močnim thrash metal pridihom.

In I'm Bedazzled je ravno ta vez med thrash metalom ter HCjem, le da ta vsebuje dvojno dozo temačne častihlepnosti, kot smo jo bili vajeni do sedaj in vsaka dodatna beseda/opis je v tem primeru odveč.

Klasičen pristop in temu primerno tudi več kot le zadovoljiv rezultat. Je klasika, ki mi že od nekdaj nudi glasbeno potešitev in verjamem, da bo marsikomu od vas tudi.

Album sicer ima tisto prevečkrat omenjeno minus točko malemu št. skladb, ampak smo se v tem času na to že nekako privadili in lahko rečem samo, da je ocena albuma 10 od 10.

twitter facebook