recenzije

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

banner
banner

recenzija

23. 3. 2014  The Mongoloids & Broken Teeth - Split  (6131 Records, 2014)
Stara šola modernega časa brez slabe točke.

Če ste nevrotičen poslušalec stare šole HC žanra, ki prezira vse, kar se dotika novega časa in noče v svojem HCju slišati za predpono post, sludge, black, …, potem je napočil vaš čas, kajti pred vami je deljeni album internacionalne naveze Ameriških The Mongoloids ter Angleških Broken Teeth.

Kot sami lahko sklepate/predvidevate (glede na prvi stavek je to logično!) se bo album v celoti odvil v HC smeri, ki v tem času nobenemu od vas ni tuja (recimo).

Prvo polovico/prvi dve skladbi nam ponudi ameriška peterica The Mongoloids s skladbama Mountains Of Misery ter The Go Around. Obe skladbi sta izvedeni na enak recept, in v to smeri Cro-Mags z boljšo produkcijo in na trenutke močnejšim pridihom metala.

Obe gradi konstrukcija albuma The Age Of Quarrel (Cro-Mags), ki skozi novodobno produkcijo zadevo popestri in nam prinese tisti konkreten ''80' CBGB's sound'', ki ga v današnjih časih najdemo vse redkeje.

Enako lahko rečem tudi pri vokalu, precej nostalgičen in v smeri skupin stare šole. Renčav in pa prekleto ''razpizden''. Glede na to, da ''pet prijateljev'' prihaja iz New Jerseya, sem zadevo asociiral z Italijani smer Sopranovi, ko veš, da boš dobil ''po pićki'', če boš glasen – in ta udarec je primerljiv z vokalistom benda The Mongloids.

Na drugi strani oble oz. druga stran albuma pa nam prinese tradicionalno veščino brezzobih huliganov (ki v resnici niso, ampak se tukaj zadeva lepo uskladi z imenom benda), ki pa se tudi gibljejo v smeri stare šole ameriškega trga.

Kot The Mongoloids nam tudi Broken Teeth ponudijo dve skladbi imenovani My Law in pa The Path Of Conviction.

Obe sta instrumentalno sicer lični prvima dvema od The Mongoloids, kar pa naj vas niti ne moti, ker je zadeva precej kakovostna. Malce bolj ''pankerska'', a še vedno v smeri Cro-Mags.

Broken Teeth nam vokalno ponudijo čisto destrukcijo skozi HC žanr, ki se ponazori skozi pevčeva usta, kot rak na grlu. Na momente komičen, a še vedno jezen, na trenutke pa povsem okajen z žganimi pijačami. Stara šola modernega časa brez slabe točke.

Deset minut dolg album nam, kot rečeno, ponudi zatohel pridih CBGB's scene iz 80-ih. Je spomin na kultne izdaje, ki so bile izdane dolgo, dolgo, dolgo,….. let nazaj. Je ponos znotraj žanra, ki ga trenutno težko najdemo.

twitter facebook