recenzije

Vltimas

Something Wicked Marches In

Behemoth

I Loved You At Your Darkest

Več izvajalcev

Menhir

Benighted

Dogs Always Bite Harder Than Their Master

Cryptopsy

The Book Of Suffering - Tome II

Aborted

Terrorvision

Embassy 516

Correlation

Kevlar Bikini

Rants, Riffage, and Rousing Rhythms

Zlobnik

Zlobnik

Nightbearer

Stories From Beyond (EP)

Carnation

Chapel Of Abhorrence

Grob

Metanoia

Immortal

Northern Chaos Gods

Dalstroy

Bite the Spirit

The Canyon Observer

NØLL

Within Destruction

D E A T H W I S H

AmenRa

VI

Carpenter Brut

Leather Teeth

banner
banner

recenzija

19. 8. 2012  Dandelion Children - So Pičke  (samozaložba, 2012)
Če še niste slišali za Dandelion Children, potem je zadnji čas, da si plošček zavrtite, lahko trdim, da vsak oboževalec, skoraj zagotovo pa poznavalec rock zvrsti, bo lahko že ob prvem poslušanju prepoznal kvaliteto skupine.

 

Če se skupina samookliče, da so ''pičke'' potem mora nekaj že biti na tem, da jih je vredno poslušati. In če si jih v preteklih nekaj letih še niste ogledali v živo, potem hodite v napačno smer, kajti triu kilometrine, kar se koncertov tiče, resnično ne manjka.

Že na samem predstavitvenem uvodu skupine, lahko samo potrdimo, da so za seboj pustili že Exit, Rock Otočec, FV Fest, Cvetličarna, … in seveda to tudi ni vse, od vseh nastopov se lahko pohvalijo tudi z zmagami na oddaji Glasborola, spletnem natečaju Eurodemo in pa vrhunsko zmago na Rock Izzivu.

So Pičke oz. Dandelion Children So Pičke je njihov 5 album, ki pa ponuja marsikaj in mogočega ga je najbolje opredeliti v žanr alternativni rock. Album vsebuje nekaj podžanrov rocka, vendar lahko rečem, da se nekako najbolj najde v sami alternativi.

Skladba That Color je precej podobna skladbam Nirvane in bi se okvirno najbolj našla v grunge vodah, po drugi strani pa imamo recimo skladbo Ne Maki Ga, kjer se najde instrumentalen eksperiment. Novodobni rock za začetek nekako povleče, vendar tisto kar skladbo naredi unikatno, je tisti vedno prisoten kitarski solo, ki močno spominja na klasičen rock, mogoče najbolj podoben preigravanju Jimmy Paigea.

Kot zanimivost, dokažejo se tudi v funk zvrsti (Little Craig James) in pa tudi v punku (neimenovana skladba ob koncu albuma). Slednja skladba, kot tudi njena zvrst, je precej zanimiva, saj ob poslušanju albuma dobiš že prej omenjeni rock pridih, za zaključek pa potem še jezo izpod rok otrok cvetja.

Če še niste slišali za Dandelion Children, potem je zadnji čas, da si plošček zavrtite, lahko trdim, da vsak oboževalec, skoraj zagotovo pa poznavalec rock zvrsti, bo lahko že ob prvem poslušanju prepoznal kvaliteto skupine.

Avtor:
twitter facebook