recenzije

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

banner
banner

recenzija

28. 12. 2014  Final Approach - Sleep, Work, Buy, Die  (Dhpak47 Records, 2014)
This is Krško Not LA!!!

''Krško Crew Members'', ki slišijo na ime Final Approach se vračajo z novim albumom Sleep, Work, Buy, Die. O zgodovini skupine ne mislim razpravljati, ker konec koncev imate intervju, kot tudi recenzijo na voljo na vaši najljubši strani Profanity (intervju: http://www.profanity.si/intervjuji/this-is-kr%C5%A1ko-not-la, recenzija albuma Discover Hate: http://www.profanity.si/recenzije/discover-hate).

Če se v tem trenutku vprašamo, kaj nam pravzaprav album Sleep, Work, Buy, Die ponuja? Okvirno…tiste dobrote, ki smo jih poslušali v preteklosti in tisto strast, ki jo je globalno HC scen izgubila (no razen 20% skupin, ki so še aktivne ali pa nove skupine, ki se efektivno ukvarjajo v smeri zasedb Black Flag, Circle Jerks,Minor Threat, ….).

Na drugi pogled oz. pod drobnogledom pa je zadeva sledeča….

Uvodno nam Final Approach ponudijo skladbo Don't Wanna Know, kjer že v prvem dihu prejmemo brzino in kakovost prvinskega HC punka, ki so nam jo že predstavili v preteklosti. Mogoče je (v mojih očeh) zadeva malce bolj agresivna in udarnejša na instrumentalnih predelih a se še vedno drži tistega Final Approach zvoka, ki ga obožujemo že vseh teh 12 let.

Poleg prijetnega instrumentalnega rajanja pa nam balzamirajo ušesa še besedila, kjer zaslišimo I Don't Want To Know Who Has The Biggest Dick, Who Can't Have It Hard And Who's A Shemale Freak… (nekako me zadeva asociira na Minor Threat).

Zanimivost novega albuma je tudi večji delež slovenskih besedil, ki sicer v preteklosti bila prisotna a v manjši dozi (tokrat nam jih ponujajo 6), kar pa nas ponese na sledeče 3 skladbe Moja Generacija, Dobrodošli, Stara Igra Nova Pravila.

Med seboj se vse tri razlikujejo v hitrosti igranja, kjer je nekje večji delež punka drugje pa bolj udarnejši HC punk. Besedila oz. iz ideološkega vidika pa je zadeva seveda nostalgične narave, kjer se opevajo dobri stari časi, zatiranje s strani politike ter življenje v trenutnem času.

Če se sedaj vrnemo na sam začetek recenzije oz. na tisto okvirno razmišljanje lahko v celoti rečem, da gre pri albumu Sleep, Work, Buy, Die za nadgradnjo albuma Discover Hate.

Je tisto, kar je od Final Approach za pričakovati in dejstvo je, da se bodo fantje tega stila kot rečeno držali še vsaj 18 let (za lažje razumevanje - beri intervju).

This Is Krško Not LA!!!

twitter facebook