recenzije

Bölzer

Lese Majesty

Sodom

Out of the Frontline Trench

hudic

Ne Ergo Dimittas

warkings

Reborn

gaerea

Unsettling Whispers

Challenger

Turned to Dust

Voidsphere

To Call / To Speak

Rammstein

Untitled

Fvneral Fvkk

Carnal Confessions

Korn

Nothing

Malorshiga

Kvlt ov Vitis et Olea

Vitriol

To Bathe From The Throat Of Cowardice

Mgła

Age Of Excuse

Slipknot

We Are Not Your Kind

Dekadent

The Nemean Ordeal

Bad Religion

Age Of Unreason

Vltimas

Something Wicked Marches In

Behemoth

I Loved You At Your Darkest

banner
banner

recenzija

28. 12. 2014  Final Approach - Sleep, Work, Buy, Die  (Dhpak47 Records, 2014)
This is Krško Not LA!!!

''Krško Crew Members'', ki slišijo na ime Final Approach se vračajo z novim albumom Sleep, Work, Buy, Die. O zgodovini skupine ne mislim razpravljati, ker konec koncev imate intervju, kot tudi recenzijo na voljo na vaši najljubši strani Profanity (intervju: http://www.profanity.si/intervjuji/this-is-kr%C5%A1ko-not-la, recenzija albuma Discover Hate: http://www.profanity.si/recenzije/discover-hate).

Če se v tem trenutku vprašamo, kaj nam pravzaprav album Sleep, Work, Buy, Die ponuja? Okvirno…tiste dobrote, ki smo jih poslušali v preteklosti in tisto strast, ki jo je globalno HC scen izgubila (no razen 20% skupin, ki so še aktivne ali pa nove skupine, ki se efektivno ukvarjajo v smeri zasedb Black Flag, Circle Jerks,Minor Threat, ….).

Na drugi pogled oz. pod drobnogledom pa je zadeva sledeča….

Uvodno nam Final Approach ponudijo skladbo Don't Wanna Know, kjer že v prvem dihu prejmemo brzino in kakovost prvinskega HC punka, ki so nam jo že predstavili v preteklosti. Mogoče je (v mojih očeh) zadeva malce bolj agresivna in udarnejša na instrumentalnih predelih a se še vedno drži tistega Final Approach zvoka, ki ga obožujemo že vseh teh 12 let.

Poleg prijetnega instrumentalnega rajanja pa nam balzamirajo ušesa še besedila, kjer zaslišimo I Don't Want To Know Who Has The Biggest Dick, Who Can't Have It Hard And Who's A Shemale Freak… (nekako me zadeva asociira na Minor Threat).

Zanimivost novega albuma je tudi večji delež slovenskih besedil, ki sicer v preteklosti bila prisotna a v manjši dozi (tokrat nam jih ponujajo 6), kar pa nas ponese na sledeče 3 skladbe Moja Generacija, Dobrodošli, Stara Igra Nova Pravila.

Med seboj se vse tri razlikujejo v hitrosti igranja, kjer je nekje večji delež punka drugje pa bolj udarnejši HC punk. Besedila oz. iz ideološkega vidika pa je zadeva seveda nostalgične narave, kjer se opevajo dobri stari časi, zatiranje s strani politike ter življenje v trenutnem času.

Če se sedaj vrnemo na sam začetek recenzije oz. na tisto okvirno razmišljanje lahko v celoti rečem, da gre pri albumu Sleep, Work, Buy, Die za nadgradnjo albuma Discover Hate.

Je tisto, kar je od Final Approach za pričakovati in dejstvo je, da se bodo fantje tega stila kot rečeno držali še vsaj 18 let (za lažje razumevanje - beri intervju).

This Is Krško Not LA!!!

twitter facebook